Lounais-Häme

Somerolla ei tule parakkikoulua ikävä

Somerolaislasten ja -nuorten vanhemmat ovat tehdyn kyselyn perusteella varsin tyytyväisiä kaupungin varhaiskasvatus-, esiopetus-, perusopetus- ja lukiopalveluihin.

-Tämä vahvistaa mielestäni sitä käsitystä, että meillä tehdään erittäin hyvää työtä, sanoo Someron sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm.

-Yhteistyö huoltajien ja meidän yksiköiden välillä on toimivaa.

Kyselystä nousi vahvasti esille korkea arvostus kasvatus- ja opetushenkilöstön työtä kohtaan. Yhteistyö varhaiskasvatuksen yksiköiden, koulujen ja lukion sekä huoltajien välillä on sujuvaa. Viestintä koettiin hyvin toimivaksi.

 

Kehittämistäkin on, kertoo tuore asiakastyytyväisyyskysely.

-Toimitilat ja pihaympäristöt nousivat selkeästi esille. Se, mihin meidän pitää entistä enemmän satsata, on varhaiskasvatuksen ja koulupäivän liikunnallistaminen, sanoo Mäkelä-Rönnholm.

Somerolla alakouluissa alkoi Liikkuva koulu -hanke viime syksynä. Yläkoululla hanke käynnistyy vasta ensi syksynä.

-Siinä on vielä tekemistä. Olemme vasta alkutekijöissä.

Kyselyssä näkyy Kiiruun koululaisten turhautuminen vuosien parakkiopiskeluun, joka on vihdoin kuukauden päästä päättymässä. Kiiruun uusi, moderni koulu avaa ovensa opiskelijoille heti hiihtoloman jälkeen maanantaina 26. helmikuuta.

Rakennettua Kiiruun koulua tuuletetaan parhaillaan. Kalusteet tulevat helmikuussa, jolloin rakennus laitetaan kiiruulla käyttökuntoon.

-Kaikki valmistuu ihan aikataulussa, vakuuttaa Minna Mäkelä-Rönnholm.

Lukiota koskeva asiakastyytyväisyyskysely antoi vain yleisarvosanan 1,9 väittämälle, että opiskelutilat ovat viihtyisät, asianmukaiset ja ajantasaiset. Asteikko oli yhdestä viiteen, jossa viisi on paras lukema.

Peruskoululaisilla sama väittämä toi lukemaksi 3,2.

Kehitettävää on myös pihojen turvallisuudessa sekä sen leikki- ja liikkumismahdollisuuksissa niin varhaiskasvatuksen kuin perusopetuksenkin puolella.

Opetuksen upouudessa kehittämissuunnitelmassa (KuntaKesu) on nyt kirjaus, että Somerolla tehdään laajempi oppimisympäristöselvitys vuoden 2019 aikana, jolloin tarkastellaan sisätilojen ohella myös pihaympäristöjä.

 

Vanhempien mielestä lapsen koulumatkan turvallisuudessakin on parantamisen varaa.

Huoltajat kantoivat myös huolta siitä, ettei ryhmäkokoja ei päästetä liian isoiksi.

Nuoren kulkeminen lukioon ei myöskään onnistu kyselyn perusteella aivan toivotusti julkisilla kulkuneuvoilla.

Koululääkärin palveluita voisi huoltajien mielestä vielä kohentaa.

Vanhemmilla on kuitenkin varsin kattava tietämys, mistä lapselle tai nuorelle saa apua hyvinvointiongelmiin.

Luokan tai opetusryhmän työrauhassa ja tasa-arvoisessa kohtelussa on huoltajien mielestä jossain määrin parannettavaa. Samoin kiusaamisen puuttumista voisi kyselyn mukaan vielä terävöittää, vaikkei isompaa murhetta ole.

Opetussuunnitelma painottaa Somerolla tieto- ja viestintätekniikan käyttöä ja yrittäjyyttä opetuksessa, mutta huoltajat kokevan yrittäjyyden ja muiden teemakokonaisuuksien jäävän opetuksessa verraten vähälle.

Asiakastyytyväisyyskysely uusitaan huoltajille taas marraskuussa 2018. FL

 

Oppia toiminnan kehittämiseen
Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin Somerolla marras-joulukuussa 2017.Kyselyyn vastasi yhteensä 156 huoltajaa, joista valtaosa oli peruskoululaisten vanhempia.Asiakaskyselyn tarkoituksena on kartoittaa asiakastyytyväisyyttä ja hyödyntää saatuja tuloksia osana toiminnan kehittämistä ja opetuksen järjestäjän kehittämissuunnitelmaa.Kysely koostui väittämistä, joita arvioitiin asteikolla 1-5. Samalla sai antaa kehittämisideoita ja palautetta.

Uusimmat

Fingerpori

comic