Lounais-Häme Somero

Somerolla halutaan tehdä hyvä näkyväksi – Kaupunki palkitsi pitkän liudan työntekijöitään

Kaupunki palkitsi ehdotusten pohjalta pitkän liudan työntekijöitään.
Someron kirjastossa on panostettu tänä vuonna erityisen paljon lapsiin ja nuoriin muun muassa tapahtumia järjestämällä. Kuva Luetaan luonnossa -tuokiosta syksyltä. Rosa Merivirta tuli tuokioon Jörö-kanin kanssa. Mandi Helispuro ja Stella Terhola riensivät silittämään Jöröä. Kuva: Tapio Tuomela
Someron kirjastossa on panostettu tänä vuonna erityisen paljon lapsiin ja nuoriin muun muassa tapahtumia järjestämällä. Kuva Luetaan luonnossa -tuokiosta syksyltä. Rosa Merivirta tuli tuokioon Jörö-kanin kanssa. Mandi Helispuro ja Stella Terhola riensivät silittämään Jöröä. Kuva: Tapio Tuomela

Someron kaupunki otti tänä vuonna käyttöön Hyvä näkyväksi -mallin henkilöstön ja viranhaltijoiden palkitsemiseksi. Ehdotuksia huomionosoitusten saajiksi tuli liki 50 ja ne koskivat yhteensä noin 200 kaupungin työntekijää tai viranhaltijaa. Ehdotuksia tuli niin yksittäisiltä työntekijöiltä, työporukoilta kuin esimiehiltäkin ja ne koskivat sekä isompia tiimejä että yksittäisiä työntekijöitä.

– Oli upea huomata, että ehdotuksia tehtiin monipuolisesti niin työkavereista kuin toimialarajat ylittävästikin ja myös omista tiimeistä. Arvostusta osoitettiin niin omaa kuin muidenkin työtä kohtaan. Joukossa oli mukana niin pieniä tärkeitä asioita kuin isoja kehittämisprojektejakin, juuri niin kuin toivoimmekin, kertoo hallintojohtaja Hanna Saarni.

Johtoryhmä pyrki valinnoissaan siihen, että joukossa olisi erityyppisiä, positiivisia esimerkkejä eri toimialoilta. Palkitsemiskriteerejä olivat muun muassa tuottavuutta ja tehokkuutta lisäävät toimet, palvelun merkittävä parantaminen sekä poikkeuksellisen viihtyvyyden tai hyvinvoinnin tuottaminen.

Kirjaston henkilökunta pani tuulemaan

Työntekijäsarjassa vuoden kehittäjinä palkittiin Someron kirjaston henkilökunta. Perusteluissa todetaan kirjaston henkilökunnan osoittaneen poikkeuksellista asiakaspalvelutaitoa ja olleen valmis näkemään erityistä vaivaa työnsä kehittämiseen.

Kuluneena vuonna on panostettu monin tavoin erityisesti lasten- ja nuorten lukuharrastuksen edistämiseen. Työ on myös tuottanut tuloksia, mikä näkyy lasten ja nuorten kirjojen lainausmäärien kääntymisessä kasvuun pitkän laskukauden jälkeen.

Esimiessarjan vuoden kehittäjinä palkittiin osastonhoitaja Marketta Aaltonen ja kotihoidon esimies Mari Paasikivi. He ovat omasta aloitteestaan ottaneet johdettavakseen prosessin, jonka tavoitteena on ottaa käyttöön Someron kaupungilla SHQS-laatujärjestelmä (Social and Health Quality Standard).

Hallintojohtaja kannustaa kehumaan jatkossakin

Kunniamainintoja myönnettiin peräti kahdeksalle taholle. Ne ovat Joensuun koulun henkilökunnan liikuntakerho, terveyskeskuksen vastaanotto, A1-kielen varhentamisen tiimi, ravitsemistyöntekijä Paula Vähämäki ja kirkonmäen koulun koulunjohtaja Markku Sarén, elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo, terveyskeskuksen laitoshuoltajat ja heidän esimiehensä sekä Kirkonmäen koulun opettaja, kuoronvetäjä Nella-Mari Lindberg.

Palkitut tiimit saavat erisuuruisia rahasummia käytettäväksi yhteisesti järjestettävään toimintaan. Yksittäiset palkitut henkilöt saavat pienen lisäyksen e-passisaldoonsa, jota voi käyttää muun muassa liikunta- ja kulttuuripalveluihin.

– Someron kaupungilla on osaavaa, kehitysmyönteistä, työhönsä sitoutunutta ja sydämellään töitä tekevää henkilökuntaa ihan jokaisessa työyksikössä. Toivon, että työntekijät jatkavat tämän hyvän näkyväksi tekemistä edelleen ja kertovat myös suoraan työkaverille, toisen yksikön yhteistyökumppaneille, alaisille ja esimiehille, kun huomaavat jotain positiivista. Yksi hyvä palaute voi pelastaa jonkun päivän tai viikon, hallintojohtaja Saarni muistuttaa.

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic