Lounais-Häme

Somerolla kokous alkoi hiljaisella hetkellä

Someron kaupunginvaltuuston kokous alkoi hiljaisella hetkellä.

-Kaupunki on vastaanottanut suruviestin, valtuutettu Sirkka-Liisa Leppälä on poissa, valtuuston puheenjohtaja Jari Kurvinen kertoi.

Sosialidemokraattisen ryhmän valtuutettu Leppälä kuoli viime viikolla 72-vuotiaana.

Leppälän tilalle valtuustoon nousi loppukauden ajaksi Taina Ruuhilehto (sd.).

 

Valtuuston asialista oli lyhyt. Valtuusto hyväksyi lakkautettujen koulujen opettajien virkojen lakkautukset.

Valtuusto myös totesi valtuustoaloitteen, joka koski katettujen ja huomiovaloilla varustettujen pysäkkien saamista, loppuunkäsitellyksi. Kaupunkiin saadaan vain yksi varma katos Pitkäjärven koululle.

-Hyvä, että edes yksi, valtuutettu Juha-Matti Kyyrä (vihr.) sanoi.

Hän lisäsi, että tarvetta olisi useammalle, sillä oppilaita kulkee yhä enemmän Salon suuntaan. Kyyrän mukaan oppilaat joutuvat juoksemaan bussiin Häntälännotkossa, koska kuljettajat eivät näe pimeällä tiellä odottavia lapsia.

-Kun ajelee Forssasta Matkun kylän suuntaan, niin siellä on kivannäköisiä pysäkkejä, Kyyrä kehui.

 

Valtuusto hyväksyi kaupungin uuden hallintosäännön. Hallintosääntö on kunnan hallinnon ja toiminnan keskeinen ohjausväline. Valtuutetut olivat tarkkana säännön pykälien sanamuodoista.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen myönsi heti käsittelyn aluksi, että nivaskassa on pari virhettä, jotka korjattiin pikimmiten.

Juuri mitään muuta korjattavaa ei löytynyt, vaikka valtuutetut kritisoivat sanamuotoja.

-Jos hallintosääntö olisi kierrätetty lautakunnissa, niin näitä lapsuksia ei olisi tänne jäänyt, valtuutettu Jouko Elo (sd.) kuittasi.

 

Kokouksessa tehtiin kaksi valtuustoaloitetta. Anne Teräväinen (kok.) luki teknisen lautakunnan jäsenten tekemän aloitteen, jossa esitettiin toimintamallin luomista sisäilmaongelmien ehkäisemiseksi.

-Esitämme, että Somero on aloitteellinen Forssan seudun kuntien suuntaan siinä, että kunnille saadaan yhteinen rakennusten sisäilma-asiantuntija, Teräväinen sanoi.

Jouko Elo teki myös valtuustoaloitteen. Tällä kerralla hän teki sen yksin valtuustopaikasta luopumisen kunniaksi.

-Esitän, että Someron kaupunki tarjoaa kaikille alle 25-vuotiaille somerolaisille maksuttoman ehkäisyn vuoden 2018 alusta alkaen.

Hänen mukaansa Raumalla maksuttomaan ehkäisyyn siirryttiin jo vuosikymmenen alussa. Säästöt ovat olleet noin 100000 euroa vuodessa.

-Ehkäisyvalmisteiden hinta ei saa muodostua esteeksi raskauden tai seksitautien ehkäisemiselle, Elo summasi. FL

 

Fingerpori

comic