Lounais-Häme

Somerolla tiedossa tiukkoja taistoja

Somerolla isketään joulukuun toisena viikonloppuna kahdet kovatasoiset nyrkkeilykilpailut. Lauantaina 9. joulukuuta käydään monitoimitalolla Suomi-Ruotsi-maaottelu, heti perään sunnuntaina 10. joulukuuta kamppaillaan suosittu Hopeahanskaturnaus.

Kilpailuihin odotetaan tasokasta osanottoa. Ruotsi-otteluun tuskin saadaan ottelua kaikkiaan sarjoihin, mutta taso korvaa määrään.

-Miehissä on hieman aneemista, kun kolme kovaa ottelijaa on loukkaantuneena, mutta naisiin tulee hyvä osanotto, kertoo Someron Voiman puheenjohtaja, Suomen Nyrkkeilyliitonkin toiminnassa pitkään mukana ollut Timo Rannikko.

Rivistä on pois esimerkiksi Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkarainen, joka teloi nilkkansa varusmiespalveluksessa testiradalla Parolassa. Hakkaraisen murtunut nilkka on toipunut leikkauksesta hyvin, mutta tarkempi kuntoutumisaikataulu tiedetään vasta muutaman viikon kuluttua, kun jalasta poistetaan nauloja.

Hyvällä onnella forssalaisottelija saattaa iskeä jo huhtikuun SM-kisoissa.

Naisissa Somerolla ottelee Suomen nyrkkeilyn ykköstähti Mira Potkonen. Potkosen viime kausi oli täysosuma, kun hän voitti Rion olympiapronssin lisäksi MM-pronssia sekä EM-hopeaa.

Potkonen on hyvässä iskussa edelleen. Hän voitti viime viikonloppuna sarjansa alle 60 kiloa Tammer-turnauksessa. Potkonen otteli Tampereella kolme ottelua, loppuottelussa kaatui Kazakstanin Gulzhaina Ubbinijazova kehätuomarin keskeytyksellä toisessa erässä.

Potkonen oli mukana Somerolla käydyssä edellisessäkin Ruotsi-ottelussa vuonna 2013. Hän voitti silloinkin sarjansa kukistamalla Sagal Adaninin.

Myös Tammerin toinen suomalaisvoittaja Elina Gustafsson nähdään todennäköisesti Somerolla.

– Elina Gustafsson otteli todella hyvin Tammerissa. Juttelin Elinan kanssa Tampereella ja hän oli aikakin silloin tulossa Somerolle, Rannikko kertoo.

Kovat matsit jatkuvat sunnuntaina Somerolla, kun monitoimitalossa isketään Hopeahanskaturnaus. Luvassa on hyvä kattaus miesten, naisten ja juniorien otteluja. Paikalla pitäisi olla niin SM-tason kuin kokemattomampiakin ottelijoita.

-Hopeahanska on Suomen suurin yksipäiväinen nyrkkeilytapahtuma, Rannikko sanoo.

Turnaukseen odotetaan noin 70:ää ottelijaa. Tapahtuma taukoineen kestää Rannikon arvion mukaan 5–6 tuntia. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti