Lounais-Häme

Somerolla uitiin, jumpattiin ja vesijuostiin kesäksi kuntoon

Ui kesäksi kuntoon -kampanja innosti vesipetoja uima-altaisiin maaliskuussa. Lounais-Hämeestä mukana oli tuttuun tapaan Someron uimahalli Loiske.

Somerolla yhteensä 559 vesiliikkujaa urakoi yli 1600 uintikilometriä. Lisäksi vesijumppaa ja vesijuoksua osallistujat harrastivat yhteensä 1433 tuntia. Henkilöä kohti tämä tarkoittaa 2,5 tuntia vesiliikuntaa kuukauden aikana.

 

Uimahallin toiminnasta vastaavan Someron liikunta ry:n toiminnanjohtaja Veera Hälli kertoo, että viime vuonna kampanjaan osallistui 634 vesiliikkujaa. Hälli huomauttaa, että sama ilmiö näkyy myös muiden kampanjassa mukana olevien uimahallien tuloksissa.

-Hiihtolomaviikko on perinteisesti ollut uimahallissa vilkas kuukausi. Nyt siihen aikaan oli hyvä ulkoilusää ja moni suuntasi maaliskuussa kulkunsa hiihtoladuille tai muuten ulos uimahallin sijaan, Hälli arvioi.

Kaiken kaikkiaan Someron uimahalli on säilyttänyt käyttäjämääränsä suhteellisen hyvissä lukemissa. Viime vuonna kävijämäärä oli 78 000 kävijän tuntumassa eli samaa tasoa kuin edellisvuonna.

 

Uimaharrastusta pyritään Hällin mukaan pitämään Somerolla yllä kampanjan lisäksi myös järjestämällä lapsille uimakouluja. Lisäksi touko–kesäkuussa järjestetään aikuisille uimatekniikkaa terästävä tekniikkakoulu.

-Itseni lisäksi monen kuntoilijan uimatekniikka on sellaista, että tuntuu pysyvän paikallaan, mutta kunnon liukua ei uintiin saa aikaiseksi. Tekniikkakoulussa opetetaan niksejä muun muassa tähän, Hälli vihjaa.

 

Kaikkiaan Suomen Uimaliiton Ui kesäksi kuntoon -kampanjaa lähti toteuttamaan 92 uimahallia, mutta vain 84 hallia toimitti tuloksensa Uimaliitolle. Noin 16 500 kuntoilijaa lähti kampanjaan mukaan ja tavoittelemaan rantakuntoa vesiliikunnan avulla.

Somerolla kampanjan suurimman uintiurakan tekivät Laura Kujala (140 uintikilometriä), Marketta Säde (104 km) ja Heikki Lehtinen (81 km). Eniten vesijumppaa ja -juoksua harrastivat maaliskuussa Ritva Savikko (3600 min.), Hilkka Saarinen (3360) ja Merja Juselius (3240).

Somerolla kampanjan ahkerimmat kuntoilijat palkitaan perjantaina 27. huhtikuuta järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tilaisuus järjestetään Loiskeen kahviossa kello 15. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti