Lounais-Häme Somero

Somerolle aiotaan rakentaa koko perheen liikuntapuisto testamenttivarojen avulla

Liikuntapaikkaan käytetään testamenttivaroja ja valtion tukea.
Uusi lähiliikuntapuisto aiotaan rakentaa Tuulihatun ja Leivonpesän päiväkotien viereen Joensuun koulun lähialueelle. Kuva: Tapio Tuomela
Uusi lähiliikuntapuisto aiotaan rakentaa Tuulihatun ja Leivonpesän päiväkotien viereen Joensuun koulun lähialueelle. Kuva: Tapio Tuomela

Somerolla suunnitellaan lasten liikuntapuiston rakentamista Leivonpesän ja Tuulihatun päiväkotien viereen. Sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, että liikuntapuiston suunnitteluun myönnetään tälle vuodelle 10 000 euron lisämääräraha.

Määräraha katetaan testamenttivaroilla, jotka Someron varhaiskasvatus sai vuonna 2015. Somerolla on sovittu, että lahjoituksen varoja voidaan käyttää muun muassa lasten liikunta- ja liikennepuiston perustamiseen.

– Esitämme määrärahaa, jotta saamme liikuntapuiston suunnittelun alkuun ja pystymme hakemaan rakentamiselle valtionavustusta joulukuun aikana, kertoo Someron sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm.

Liikuntapuisto toteutetaan lähiliikuntapaikkana. Lähiliikuntapaikalla tarkoitetaan lähellä pääkäyttäjiään olevaa puistoa, joka on helposti ja turvallisesti saavutettavissa. Vapaassa käytössä olevat lähiliikuntapuistot ovat monikäyttöisiä ja laajoja käyttäjäryhmiä palvelevia.

Somerolla on päätetty, että testamenttivaroilla perustetaan lähiliikuntapaikka 200 000 eurolla. Hankkeelle on mahdollista saada kolmasosan eli 66 000 euron valtion avustus.

Testamenttivarat käytetään puiston lapsille suunnattuihin laitteisiin, mutta valtionosuudella voidaan rahoittaa myös aikuisille suunnattuja laitteita. Somerolla halutaan, että uutta puistoa voivat käyttää koko perheet yhdessä.

– Teimme liikuntapaikkaan liittyvän kyselyn, josta kävi ilmi, että puistoon toivotaan muun muassa vaijerikeinua, Mäkelä-Rönnholm sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic