Lounais-Häme Somero

Somerolle syntyi uusi kesäilmiö: Peräkonttikirppiksellä peräti 55 myyjää

Someron perjantaitapahtuma kokoaa myyjiä laajalta alueelta.
Raimo Rönkkö on mies Someron peräkonttikirppiksen takaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Raimo Rönkkö on mies Someron peräkonttikirppiksen takaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

– 55 myyjää, iloitsee Raimo Rönkkö.

Someron peräkonttikirppiksellä rikottiin perjantaina myyjäennätys, kun K-Supermarket Härkätien kentälle ahtautui peräti 55 erilaisen tavaran myyjää. Nimenomaan ahtautui, sillä vapaata myyntitilaa ei juurikaan jäänyt.

– Jos oikein olisi sovitellut, niin ehkä viisi myyntipaikkaa olisi vielä löytynyt. Viime vuonna oli parhaimmillaan 50 myyjää.

Someron peräkonttikirppis on osoittanut tarpeellisuutensa tänä kesänä, kun Somerniemen kesätori pitää koronataukoa.

– Somerniemeltä tuttuja myyjiä on kuitenkin hyvin vähän, Rönkkö toteaa.

Myyjiä saapuu joka tapauksessa laajalta alueelta: Someron ohella Forssasta, Pöytyältä, Karkkilasta, Turusta, jopa Helsingistä. Peräkonttikirppiksen tapauksessa nopeat syövät hitaat.

– Paikat annetaan saapumisjärjestyksessä, etukäteen ei voi varata. Se on kaikista tasa-arvoisin tapa, Rönkkö toteaa ja mainitsee ensimmäisten myyjien odottelevan jo klo 5.30, kun hän saapuu paikalle.

Elokuussa lauantaisin

Somerniemen tauon vuoksi peräkonttikirppis siirtyy elokuuksi lauantaipäiviin. Vielä ensi viikolla myyjät kokoontuvat Somerolle perjantaina klo 8–18. Lauantaisin kirppisaika on kolmisen tuntia lyhyempi, myyntiaika on klo 8–15. Myyntiarsenaali on Rönkön mukaan kaiken kattavaa.

– Idea tuli Keskisen kyläkaupalta. Olen käynyt siellä soittelemassa ja heidän peräkonttikirppiksille kokoontui valtavasti väkeä.

– Kysyin paikalliselta kauppiaalta, sopisiko peräkonttikirppis heidän pihalleen. Pukkilan Mika kysyi, että hoidanko hommat. Asia oli sillä selvä, Rönkkö kuvailee Someron uusimman ilmiön syntyhetkiä.

Myyjän kannalta Someron peräkonttikirppis on riskitön, sillä myyntipaikat ovat ilmaisia. FL

Lue myös: Someron peräkonttikirppis sai alkunsa viime kesänä.

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic