Lounais-Häme

Somerolta vihreää Lamminniemelle

Someron kaupunginhallitus näyttää vihreää valoa Lamminniemen ottamiseksi osaksi kaupungin palvelutuotantoa.

Someron kaupunginhallitus tukee työryhmän kantaa ja asian valmistelua siten, että Someron Kuntokotiyhdistys purkautuu ja sen omistamat toiminnot (Kiinteistöyhtiöt Someron Lamminniemi ja Lamminniemen Satumaa sekä Lamminniemen hyvinvointikeskus) ja varat velkoineen siirtyvät kaupungille tavalla, joka mahdollisimman hyvin vastaa yhdistyksen tarkoitusperiä.

Someron kaupungin on määrä hyväksyä asia lopullisesti kaupunginvaltuustossa, kunhan yhdistys on kokoustanut ja menettelyn taloudelliset vaikutukset kuten kiinteistöjen kunnossapidon riskitekijät ovat tarkentuneet.

Lisäksi valtuuston on tarpeen vahvistaa, että sen hyväksymään investointiohjelmaan sisällytetty terveyskeskuksen alakerran osaston muutos tehostettun palveluasumisen yksiköksi toteutuu, vaikka Lamminniemen tilat voivat tulla kaupungin käyttöön.

Perusturvan lisäksi Lamminniemen tiloja on mahdollista hyödyntää edelleen varhaiskasvatuksessa ja myös mm. senioriliikunnan ja maaseutuhallinnon palveluissa.

Kuntokotiyhdistys-konsernin taloudellinen tila on hyvä. Pankkilainoja olisi siirtymässä kaupunkikonsernille 225000 euroa mutta varallisuutta tätä selvästi enemmän. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic