Lounais-Häme

Someron Esan Henri Liipola uusi moukarimestaruutensa

Someron Esan Henri Liipola saavutti toisen Suomen mestaruutensa Kalevan kisojen moukarinheitossa.

Liipola heitti Jyväskylässä voittotuloksen 72.13. Se jää runsaat kolme metriä hänen muutaman viikon takaisesta ennätyksestään.

Liipola nakkasi voittoheiton heti ensimmäisellään. Sen jälkeen kirjattiin yhden aliastutun lisäksi lukemat 72.04, 69.16, 71.02 ja 71.76.

Vaikka Liipola ei yltänyt parhaaseesa, tuli mestaruus helposti. Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen heitti hopealle tuloksella 70.59 ja Kangasalan Leiskun Aaron Kangas pronssille 70.27.

 

Someron Esan seiväshyppääjän Tommi Holttisen mitali himmeni viime vuoden hopeasta pronssiksi, kun Holttinen sijoittui seiväsfianalissa kolmanneksi tuloksella 527.

Holttinen ylitti ensimmäiset korkeutensa 505 ja 517 ensimmäisillä yrityksillä. Hän pudotti 522:sta ja siirsi kaksi seuraa yritystä 527:een, joista toinen hyppy onnistui.

Sen jälkeen Holttinen taktikoi 537;stä yhden pudotuksen ja 542:sta kaksi epäonnistunutta hyppyä.

EM-kisoihinjo valitun Holttisen tämän kesän paras tulos on 536 runsaan kuukauden takaa.

Seiväskisassa ei herkuteltu huipputuloksilla, kun kauden tilastokärki, Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää voitti ensimmäisen mestaruutensa tuloksella 537. Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten hyppäsi hopealle 532 lukemin.

–  Kisa oli todella haastava, sillä hyppyjä tuli paljon. Aloitin aika matalalta, mutta sitä kautta tuli hyppyvarmuutta ja tekniikka parantui koko ajan. Hyppyjen määrä kuitenkin maksoi lopussa, Kujanpää summasi.

–  Mestaruus maistuu todella hyvältä. Tämä voitto tuo luottamusta ja varmuutta omaan tekemiseen.

Wecksten ei lähde uransa ensimmäisiin arvokisoihin nöyristelemään.

–  En tiedä, kehtaako tätä sanoa, mutta minä lähden aina kisoihin voittamaan. Pitää kuitenkin muistaa, että Euroopan taso on äärimmäisen kova. Nälkää riittää, sillä tänään minun hypyt menivät ihan sähläykseksi, Wecksten paalutti.

–  Finaalipaikka on ainakin tavoitteena, ja uskon, että jos ennätyksen hyppää, niin se voi olla aika lähellä. Uskon, että olen 570:n kunnossa, jos kaikki napsahtaa kohdilleen.

Kujanpää pitää tavoitteet maltillisina. Koko nuori seiväskolmikko on Berliinissä uransa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa.

–  Innolla lähden Berliiniin. Arvokisoissa ennätyksen tekeminen on hankalaa, mutta sitä lähden hakemaan. Se voi riittää finaaliin. Valmistautuminen on tehtävä huolellisesti, 21-vuotias Kujanpää totesi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic