Lounais-Häme Somero

Someron etäkoululaiset saavat 40 eurolla ruokaostoksia tai lounaita – Huoltajille lähdössä kysely Wilmaan

Peruskoululaisten huoltajat saavat 40 euron osto-oikeuden kauppaan tai lounasravintola-annoksiin.
Somerolla etäopiskelijat saavat mahdollisuuden vaihtoehtoiseen kouluruokailuun. Ruoka ostetaan kaupasta tai ravintolasta. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Somerolla etäopiskelijat saavat mahdollisuuden vaihtoehtoiseen kouluruokailuun. Ruoka ostetaan kaupasta tai ravintolasta. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Someron kaupunki alkaa tukea etäopetuksessa olevien koululaisten ruokailua.

Etäopetuksessa olevien peruskoululaisten huoltajat saavat halutessaan osto-oikeiden paikallisiin ruokakauppoihin tai lounasravintoloihin.

Toimintaan mukaan lähtevissä ruokakaupoissa voi tehdä 40 euron suuruiset kertaostokset kaupungin laskuun. Osto-oikeutta on rajattu siten, että summalla voi ostaa vain ruokatarvikkeita. Lounasravintoloissa ostokertoja voi olla useampia.

Tilakeskuksen päällikkö Jari Kauppi kertoo, että tavoitteena on saada toiminta käyntiin nopeasti.

– Wilman kautta huoltajille lähtee linkki Webropol-kyselyyn, jossa he valitsevat ruoan toimittajan. Toimittajille annetaan nimilistat. Yritämme tehdä tästä mahdollisimman yksinkertaista.

Palvelusetelimalli on voimassa 13. toukokuuta asti tai toukokuun loppuun, jos valtioneuvosto päättää jatkaa poikkeusjärjestelyä perusopetuksessa.

Somerolla lähiopetuksessa opiskelee tällä hetkellä noin 30 oppilasta. Heille ruoka annostellaan koulussa valmiiksi, ja ruokailutilanteessa pyritään välttämään lähikontakteja.

Palvelusetelimallin käyttöönotosta päätti kaupunginhallitus.

Uusimmat

Fingerpori

comic