Lounais-Häme Somero

Someron Jänistielle ei rakentunut rivitaloa senioreille – Kaupunki armahtaa kiinteistöyhtiön sakoista

Kiinteistöyhtiön on esitettävä suunnitelma Jänistien rakentamattoman tontin hyödyntämisestä.
Kiinteistöyhtiön oli tarkoitus rakentaa senioririvitalo, joka tukisi Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen toimintaa. Kuva: Petri Ojanen
Kiinteistöyhtiön oli tarkoitus rakentaa senioririvitalo, joka tukisi Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen toimintaa. Kuva: Petri Ojanen

Someron kaupunki vapauttaa Kiinteistö Oy Lamminniemen Satumaan 50 220 euron suuruisista sopimussakoista, jotka koskevat rakentamatonta tonttia.

Kiinteistöyhtiön hallussa on Someron kaupungin Someron Kuntokotiyhdistykselle myymä kiinteistö Jänistiellä. Tarkoituksena on ollut, että kiinteistöyhtiö rakentaa tontille Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen toimintaa tukevan rivitalon senioriasukkaille.

Hanke ei kuitenkaan ole toteutunut suunnitellusti, koska ennakkomarkkinoinnin perusteella kysyntää ei ollut.

Satumaan osakkeet siirtyivät Someron kaupungin haltuun vuonna 2016. Yhtiöllä ei ole enää aktiivista toimintaa eikä muuta omaisuutta tai varallisuutta tontin lisäksi.

 

Tontin kauppakirjan sopimusehtojen mukaan kiinteistöyhtiölle on kertynyt tontin rakentamattomuudesta sopimussakkoja 12 555 euroa vuodessa neljän vuoden ajan.

Kaupunginhallitus hyväksyi kiinteistöyhtiön anomuksen, ettei sakkoja peritä vuosilta 2016–2019 eikä myöskään toistaiseksi sillä edellytyksellä, että tontti säilyy kaupunkikonsernin omistuksessa.

Yhtiön on esitettävä vuoden 2020 loppuun mennessä uusi aikataulusuunnitelma tontin hyödyntämisestä kaavan mukaiseen tarkoitukseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic