Lounais-Häme Somero

Someron Kamerakerho juhlii kymmenien valokuvien näyttelyllä 20 vuoden taivaltaan

Myös konkariaktiivit mukana, kun juhlavuoden sato esittäytyy kirjaston Parvigalleriassa.
Manu Kärki (oik.) on Someron Kamerakerhon perustajajäsen ja Lassi Tuominen sekä Pekka Leppälä (vas.) yhteisön toiminnassa käytännössä alusta lähtien mukana olleita ja vuosien varrella monin muodoin palkittuja aktiivikonkareita. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Kamerakerho juhlii 20-vuotista ikäänsä omimmalla tavallaan. Siis näyttelyllä, jonka merkeissä Someron kirjaston Parvigalleriassa odottaa näkijöitään 36 valokuvaa.

Juhlavuoden satoaan on ripustanut esille täysi tusina lajin harrastajia.

– Siinä meidän nykyinen aktiivijoukkomme suurin piirtein onkin koossa, summaa kerhon puheenjohtaja Lassi Tuominen osallistujakaartia.

Valokuvauksen mahdollisuudet esittäytyvät katselmuksessa laajalla skaalalla. Paikkansa tarjonnassa ovat löytäneet niin henkilö- ja luonto- kuin matka- sekä tapahtumaotoksetkin.

Hannu Lehtonen: Kellonsoittaja

 

Oikeastaan Someron Kamerakerhon olisi pitänyt juhlia 20-vuotissyntymäänsä jo viime vuoden maaliskuussa.

– Olemme tottuneet pitämään matkan varrella näyttelyjämme täällä, mutta silloin asia jäi paikan muiden varausten vuoksi toteuttamatta, kerholaiset viestittävät.

Someron Kamerakerhon kolmesta perustajajäsenestä Manu Kärki on kuulunut joukon aktiivitoimijoihin kaiken aikaa. Kerhon pioneereihin voidaan lukea myös Lassi Tuominen ja Pekka Leppälä. He löysivät paikkansa uuden yhdistyksen keskiössä heti ensimmäiseen kerhoiltaan etsiydyttyään.

Kolmikko muistelee toiminnan päässeen vauhtiin lentävällä lähdöllä. Jäsenmäärä pomppasi lähes saman tien 90 paremmalle puolelle.

– Kerhoiltoihinkin osallistui parhaimmillaan 30–40 aktiivia. Siitä se on vähitellen hiipunut tämän hetken runsaaseen tusinaan.

Leena Tuominen: Kipinät

Lassi Tuominen on vetänyt kerhon toimintaa puheenjohtajan ominaisuudessa vuodesta 2004 lähtien.

– Ei tähän ole ollut oikein muitakaan tyrkyllä.

Hän näkisi muiden pitkäaikaisaktiivien tavoin mielellään joukossa myös tuoreita kasvoja. Mahdollisuuksia asian suotuisalle kehitykselle olisi heidän mukaan olemassa niin kerhon toimintaedellytysten kuin myös sen osalta, että valokuvia otetaan nykyisellään enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

– Ehkä meitä vaivaa sama ongelma kuin yleensäkin yhdistyselämää, jossa kaikki tuntuvat valittavan uusien toimijoiden puutetta.

 

Pertti Hagelberg: Sivullinen. Kuva: Pertti Hagelberg

 

Kerhoon viime syksynä liittynyt Pertti Hagelberg toteaa porukkaan kannattaneen lähteä.

– Joidenkin kanssa täytyi hakeutua tekemisiin, kun palasin paikkakunnalle 50 vuoden muualla asumisen jälkeen. Ihan hyvältä tämä vaikuttaa.

Leena Tuominen tuntee Someron Kamerakerhon innostavaksi yhteisöksi kuvaustaitojen kehittämisessä. Hän tiedostaa asian noin kymmenvuotisella kokemuksella. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kymmenisen vuotta Someron Kamerakerhossa toiminut Leena Tuominen on huomannut, että miesvoittoisessa joukossa on tasaveroinen paikkansa naisillekin. Hän kertoo liittyneensä joukkoon kerhon aktiivijäseniin edelleen lukeutuvan Irma Yleniuksen kannustamana.

– Olen todennut toiminnan mielekkääksi muun muassa yhteisten kuvauspäivien muodossa. Myös kerhoilloissa tapahtuva kuvien katselu ja niistä keskustelu opettavat aina jotain uutta. FL

Someron Kamerakerhon 20-vuotisnäyttely on esillä Someron kirjaston Parvigalleriassa tammikuun ajan.

 

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic