Lounais-Häme

Someron kaupungin nettisivuilla tyytyväisimmät käyttäjät

Someron kaupunki saavutti ykkössijan kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimuksessa. Tutkimukseen osallistui yhteensä 17 kuntaa; muun muassa Helsinki, Oulu, Rovaniemi ja Kokkola. Someron nettisivujen käyttäjät olivat tutkimuksen tyytyväisimpiä.

Someron osalta tutkimus toteutettiin syys–lokakuussa viime vuonna. Kaupungin nettisivuilla olleeseen sähköiseen kyselyyn osallistui reilut 300 kävijää, joista 60 prosenttia oli Someron kaupungin asukkaita.

Käyttäjät antoivat kaupungin nettisivuille kokonaisarvosanaksi 7,89 (kouluasteikko 4–10). Sivuja pidettiin hyödyllisinä ja käyttäjien mukaan ne toimivat ongelmitta. Sivuja oli yleisesti ottaen helppo käyttää ja ne säästivät aikaa ja vaivaa.

Tutkimus osoitti, että Someron kaupungin nettisivuilta etsitään eniten ajankohtaisasiaa sekä tietoa vapaa-ajan mahdollisuuksista ja terveyspalveluista. Uusia sähköisiä asiointimahdollisuuksia kaivattiin terveydenhuoltoon, vapaa-ajan palveluihin sekä sivistyspuolelle.

Someron kaupunki aikoo kehittää sivujaan edelleen. Esimerkiksi hakuominaisuutta tullaan kehittämään sekä vanhentunutta tietoa poistamaan. Lisäksi mietitään, miten navigointia varsinkin mobiilissa voitaisiin helpottaa ja Googlen hakutuloksia parantaa.

Someron verkkosivusto on forssalaisen mainostoimisto Synergian suunnittelema, ja se toimii Synergia Foxy -julkaisujärjestelmän päällä.

Uusimmat

Fingerpori

comic