Lounais-Häme Somero

Someron kaupunki alkaa liikuttaa Someron Liikunta ry:n sijasta

Kaupunginhallitus hyväksyi liikkeenluovutussopimuksen, jolla liikuntatoimi siirtyy kaupungin hoidettavaksi.
Myös Someron uimahallin Loiskeen ylläpitokustannukset siirtyvät yhdistykseltä kaupungille. Kuvituskuva.

Someron kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan sopimuksen, jolla liikuntapalvelut luovutetaan Someron kaupungin hoitoon ensi vuoden alusta lähtien. Sopijaosapuolena on Someron Liikunta ry.

Tarkoituksena on, että toiminta jatkuu keskeytyksettömänä. Henkilöstö siirtyy Someron kaupungin palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä ilman koeaikaa. Sopimuksella siirtyy myös muun muassa irtaimistoa sekä kolmansien osapuolien kanssa sovittuja sopimuksia.

Vastikkeena Someron Liikunta ry saa pitää kassan ja myyntitulot ja -saamiset sekä myytyjen lipputuotteiden osuuden. Someron Liikunta ry jatkaa myyntiä ja markkinointia käytössä olleeseen tapaan luovutuspäivään asti.

Yhdistys otti hoitaakseen Someron kaupungin liikuntapalvelut 1990-luvun lopulla. Se oli ainoa yhdistyspohjainen malli Pohjoismaissa.

Laki julkisista hankinnoista määrää, että yli 60 000 euron kynnysarvon ylittävät julkiset hankinnat on kilpailutettava. Someron kaupungin hankinta yhdistykseltä ylitti kynnysarvon.

Vaihtoehtoina on siirtää liikuntapalvelut kaupungin omaksi toiminnaksi, kilpailuttaa palvelut tai muodostaa osakeyhtiömalli.

Someron Liikunta ry:n omistavat 12 jäsenseuraa. Someron Liikunta ry:llä on 11 työntekijää.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic