Lounais-Häme Somero

Someron kaupunki jakaa avustuksia 70 000 euroa

Someron kunnanhallitus on varannut avustuksia jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Kuva: markku åberg

Someron kaupunki jakaa nyt erilaisina avustuksina liki 70 000 euroa. Yleisavustuksina saa kuusitoista yhdistystä yhteensä 27 350 euroa, kohdeavustuksina seitsemän yhteensä 28 000 euroa ja markkinointi- ja yhteistyösopimuksina viisi seuraa yhteensä 14 400 euroa.

Someron Jäähallin avustukseen on lisäksi varattu 85 000 euron määräraha liikuntatoimen budjetissa. Someron Jäähalli oy saa lisäksi 19 900 euroa kohdeavustusta uuden lauhduttimen hankintaan.

Isoimman yleisavustuksen, 12 000 euroa, saa Someron seurakunnan diakoniatyön kannatusyhdistys emäntien palkkaukseen ja kiinteistökuluihin. Someron 4H saa 7500 euroa.

Markkinointi- ja yhteistyörahaa saavat Someron Esa, Someron Voiman jalkapallojoukkue, SoVon Futsal-liigajoukkue, Roller PEPE ja Someron Ratsastajat. Esan osuus on suurin, 5000 euroa, kun muilla summa on 2000–2900 euroa.

Avustus on käytettävä haettuun tarkoitukseen. Kaupunki voi periä avustuksen takaisin, jos avustuksensaaja aiheuttaa kaupungille maineenmenetystä avustusvuoden aikana.

Someron tavoitteena on laajentaa kuluvana vuonna Mäkelän alueen asemakaavaa Jaatilantiellä. Ihamäki II:n asemakaavan laajennus ja Kermisenpellon asemakaavan laajennus ovat vuorossa 2020–2021.

Valtuutettu Riitta Lehtinen (sd.) teki joulukuussa toimenpidealoitteen, että Somerolla asuvien veteraanien kotiin vietävät palvelut kustannettaisiin kaupungin varoista, kunnes palvelukulut siirtyvät ensi marraskuussa valtiolle.

Yhdeksän kuukauden määrärahatarve olisi 147 300 euroa. Kaupunginhallitus totesi, ettei asiakkaille maksuttomien palvelujen laajentamista toteuteta, koska hyväksytty talousarvio on selvästi alijäämäinen.

Kaupunginhallitus myönsi lisäksi täyttöluvan IT-kehitysvastaavan työsuhteelle. Kehitysvastaavan toimialana on koko kaupunkikonserni. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic