Lounais-Häme Somero

Somerniemen kesätorille pääsee taas elokuussa – Hygieniasuosituksia pitäisi noudattaa

Odotettu kesätori täyttyy sittenkin elokuussa lauantaisin.
Someron kesätorilla on pitkät, yhtäjaksoiset perinteet vuodesta 1987 saakka. Kuva: Seppo Pessinen
Someron kesätorilla on pitkät, yhtäjaksoiset perinteet vuodesta 1987 saakka. Kuva: Seppo Pessinen

Somerniemen suosittu kesätori pääsee koronan ikeestä ja saa luvan mukaa avautua elokuussa lauantaisin klo 8–13. Hygieniasuositukset koronan vuoksi ovat kuitenkin voimassa.

– Ylärajaa väkimäärälle ei ole, mutta ohjeiden mukaan käsidesiä pitää olla saatavilla siellä ja täällä eikä saa olla pahoja ruuhkia, toteaa torivastaava Leo Malkki Somerniemi-Seuran toritoimikunnasta.

Kesätorilla on tarkoitus kuuluttaa aika ajoin turvavälien noudattamisesta. Lisäksi järjestäjät viestivät kauppiaille, että mahdollisimman monella olisi käsidesiä tiskillä. Kahvioissa on koronariskin vuoksi tarjolla istumapaikkoja edellisvuosia harvemmassa.

Peruutus vaikka päivässä tilanteen vaatiessa

Ensi lauantaina Somerniemen kesätorille on tulossa hyvinkin satakunta myyjää. Malkki alkoi soitella kesätorin vakituisille kauppiaille viikonvaihteessa luvan tultua. Suurin osa kauppiaista on innolla tulossa. Poikkeuksen muodostavat vain ne, jotka olivat jo aiemmin sopineet menevänsä muualle.

– Lupa venyi niin pitkälle. Ongelmana meillä on se, että emme ole varsinainen tori vaan yleisötapahtuma, joita koski tätä ennen 500 hengen raja. Torithan ovat periaatteessa saaneet olla auki koko ajan, taustoittaa Malkki.

Varsinkin mökkiläisiltä on tullut hänen mukaansa paljon soittoja, että ”kesä menee ilman kesätoria pilalle”.

Jos koronatilanteessa ei tapahdu mitään yllättävää, Somerniemen kesätori on siis elokuun lauantait auki entiseen tapaan. Tilanteen niin vaatiessa peruutus voi tulla vaikka päivässä.

Somerniemen kesätorin toimintaa pyörittää talkoovoimin Somerniemi-Seuran toritoimikunta.

Kaksikin tapahtumaa mahtuu Somerolle

Someron peräkonttikirppis kokoontuu myös lauantaisin. K-Supermarket Härkätien kentällä on 1.8. lasten päivän tapahtuma, jossa on mm. lapsille omat aktiviteettinsa, telttakirppiksensä ja pomppulinna.

– Kyllä me molemmat mahdumme loppukesän olemaan auki lauantaisin, toteaa puuhamies Raimo Rönkkö ja toivottaa Somernimen kesätorin tervetulleeksi. FL

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic