Lounais-Häme Somero

Someron keskustaan tulossa yli 30 uutta pientalotonttia – Mäkelän alueelle normaalia tiiviimpää rakentamista

Somero kaavoittaa aivan keskustan tuntumaan 33 uutta tonttia, jotka ovat kooltaan tavanomaista pienempiä.
Someron keskustan tuntumaan voi alkaa nousta jo reilun vuoden päästä uusia pientaloja, jotka ovat totuttua lähempänä toisiaan. Kuva: Terho Aalto
Someron keskustan tuntumaan voi alkaa nousta jo reilun vuoden päästä uusia pientaloja, jotka ovat totuttua lähempänä toisiaan. Kuva: Terho Aalto

Someron keskustan tuntumaan on tehty kaavaluonnos 33 uuden pientalotontin alueelle. Uudet rakennuskorttelit sijaitsevat Turuntien pohjoispuolella Mäntytien ja Taka-Simolantien välisellä peltoalueella ja Taka-Simolantien varrella.

Kaupungin ympäristölautakunta hyväksyi yksimielisesti Mäkelän alueen kaavaluonnoksen keskiviikon kokouksessaan.

Uudelle alueelle on kaavoitettu normaalia pienempiä tontteja, jotka ovat kooltaan noin 500–1000 neliömetriä. Tämä mahdollistaa tavanomaista tiiviimpää rakentamista, mikä on ollut 2010-luvulla trendinä monella uudella omakotitaloalueella Suomessa.

– Somerolla ei ole tietääkseni näin pieniä tontteja aiemmin kaavoitettu. Nyt selvitämme, onko tällaiselle tilausta myös pienemmällä paikkakunnalla, Someron kaupungin maankäyttöinsinööri Jyrki Virtanen kertoo.

Virtanen lisää, että mikäli tontit todetaankin myöhemmin esimerkiksi liian pieniksi, tonttijakoa voidaan myöhemmin muuttaa ympäristölautakunnan päätöksellä.

Kaavaluonnos asetetaan nähtäville Someron verkkosivuille sekä kaupungin rakennustoimistolle.

Virtanen kertoo, että valmistelun sujuessa suunnitellusti uudet tontit tulevat myyntiin todennäköisesti alkuvuodesta 2020.

Kaavan laatiminen on käynnistynyt kaupungin omasta aloitteesta jo vuonna 2016. Tuolloin konsultti laati myös lausunnon alueen maaperästä. Maaperätutkimuksen mukaan alue soveltuu hyvin tavanomaiseen pientalorakentamiseen.

– Maaperä on parhaasta päästä, mitä minulle on Somerolla tullut vastaan, Virtanen sanoo.

Konsultin mukaan kunnallistekniikka, tiet ja vesihuoltolinjat voidaan rakentaa ilman mittavia pohjanvahvistustöitä ja pientalot maavaraisiksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic