Lounais-Häme Somero

Someron Kulttuuri ry:lle merkittävä avustus Kaija Aarikka -näyttelyn toteuttamiseen

Kaija Aarikka on ollut ennenkin esillä Somerolla. Muun muassa nämä pässit olivat esillä kesällä 2012 Hovilan Kartanossa Aarikan elämäntyönäyttelyssä. Kuva: Tapio Tuomela
Kaija Aarikka on ollut ennenkin esillä Somerolla. Muun muassa nämä pässit olivat esillä kesällä 2012 Hovilan Kartanossa Aarikan elämäntyönäyttelyssä. Kuva: Tapio Tuomela

Someron Kulttuuri ry on rakentamassa mittavaa kesänäyttelyä Kaija Aarikan elämästä yhdessä Aarikan tytärten Pauliina Aarikan ja Sarianna Partasen kanssa. Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto myönsi näyttelyn toteuttamiseen 9 000 euron apurahan. Apuraha julkistettiin keskiviikkona.

– Rahaa menee vaikka mihin, suunnittelusta ja esillepanovälineistä alkaen. Meidän on palkattava työntekijä hoitamaan näyttelyä. Markkinointimateriaaleihin kuluu osa. Lisäksi suurin osa Aarikan tavaroista sijaitsee Helsingissä, ne on kuljetettava sieltä tänne ja takaisin, Someron Kulttuuri ry:n kulttuurituottaja Liisa Mattila luettelee.

Jurvalasta Linnunradalle – Kaija Aarikan taiteilijaelämää -nimetty näyttely avataan Someron keskustassa sijaitsevassa kivimakasiinissa 25. kesäkuuta ja se on avoinna elokuun puoliväliin. Mattila odottaa näyttelystä suurta menestystä.

– Pauliina Aarikka ja Sarianna Partanen vastaavat näyttelyn lopullisesta ilmeestä, joten uskon, että siitä tulee todella hieno. Teetämme Kaija Aarikan elämäkerrasta isoja tauluja, jotka ripustamme myös näyttelyyn esille.

Esille tulee Aarikan henkilökohtaisia esineitä, pukuja, kenkiä ja asusteita, luonnoksia, vanhoja lehtijuttuja ja videoita sekä tietysti Aarikka-tuotteita.

Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto myönsi yhteensä 1,4 miljoonaa euroa opintorahoina ja stipendeinä. Loimaan kylät ry sai 3 000 euroa kylien yhteisen esitteen tekemiseen Lyyli ja Kalle Vihannon rahastosta. FL

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic