Lounais-Häme Somero

Someron Kulttuuri saamassa lisäpotin kulttuuritapahtumien järjestämistä varten

Someron Kulttuuri ry:lle ollaan myöntämässä 5000 euron lisäavustus tälle vuodelle kulttuuritapahtumien tuottamiseen.

Someron sivistyslautakunta hyväksyi sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholmin valmisteleman ehdotuksen. Esitys lisäavustuksesta siirtyy nyt kaupunginhallitukseen.

Esityksessä todetaan, että Someron Kulttuurin saama avustus kulttuuripalveluiden tuottamisesta kattaa tällä hetkellä vain henkilöstökulut, mutta itse kulttuuritapahtumien tuottamiseen avustus ei riitä.

Toukokuun puolivälissä Mäkelä-Rönnholm ja Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen neuvottelivat Kulttuuri ry:n taloustilanteesta ja tapahtumista yhdistyksen edustajien kanssa.

Someron Kulttuuri ry esitti neuvotteluissa, että 5000 euron lisärahalla yhdistys pystyisi tuottamaan kulttuuritapahtumia loppuvuoden aikana. Tuhat euroa käytettäisiin Suviheinäviikkojen avajaisiin sekä markkinointiin. Aiemmin tapahtuman markkinoinnista on vastannut kaupungin elinkeinoasiantuntija.

Myös maaliskuussa sivistyslautakunta myönsi Someron Kulttuuri ry:lle 5000 euron potin. Silloin lisämääräraha suunnattiin palkkakuluihin odottamattomien henkilöstömuutosten vuoksi.

Nyt kaupunginhallitukselle siirtyvässä ehdotuksessa mainittu 5000 euroa menisi nimenomaan kulttuuritapahtumien tuottamiseen.

Yhdistys pyrkii tällä hetkellä täydentämään rahoituspohjaa esimerkiksi sponsorirahalla ja lipputuloilla.

Someron kaupungin kulttuuristrategian mukaan Someron Kulttuurin tulee tarjota laaja-alaista ja laadukasta kulttuuritarjontaa tuomalla Somerolle esimerkiksi tarjontaa, jota ei muuten paikkakunnalla ole saatavilla.

Someron talousarviossa kulttuuritoimen avustuksiin varattiin tälle vuodelle yhteensä 64 800 euroa. FL

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic