Lounais-Häme

Someron kuntayhtiöt hakevat johtajaa

Someron Lämpö oy ja Someron vesihuolto oy hakevat uutta toimitusjohtajaa, sillä Esa Heikkinen jää tehtävästään eläkkeelle marraskuun alkupuolella. Tarkoituksena on, että hän ehtii opastaa seuraajaansa kuukauden tai parin ajan, joten yhtiöiden hallitukset pyrkivät valitsemaan uuden toimitusjohtajan kesäkuussa. Näin valitun irtisanoutumisaika ei vaaranna aikataulua.

– Jotta syyskuussa pääsisi yhdessä aloittamaan, olemme näin aikaisin liikkeellä. Ihmisillähän on erilaisia työsopimuksia… ja kun kesä on vielä tuossa välissä, Heikkinen perustelee.

Hakuaika päättyy 15. toukokuuta. Parhaat haastatellut testataan.

Lämpö- ja vesiyhtiöt kuuluvat Someron kaupunkikonserniin. Yhteinen johtaja vastaa molempien yhtiöiden liiketoiminnan operatiivisesta johtamisesta ja toiminnan kehittämisestä. Muita yhteisiä työntekijöitä ei ole, mutta esimerkiksi asentajat voivat laskutuksella tehdä töitä toiselle yhtiölle.

– Yhtiöt ovat samanlaisia, jos ajatellaan taloushallintoa ja sitä, että saadaan rahat riittämään ja osataan hinnoitella oikein. Tietysti tekniseltä toiminnalta ne ovat aivan erilaisia, Heikkinen sanoo.

Someron Vesihuolto on perustettu 1964 ja Someron Lämpö 1976. Vesihuollolla on 3500 asiakasta ja liikevaihtoa noin 1,5 miljoonaa euroa. Lämpöyhtiöllä on asiakaskiinteistöjä 318 ja liikevaihtoa 2,2 miljoonaa euroa. Lämpöyhtiö käyttää purua, kuorta, haketta ja turvetta.

Yhtiöiden taloutta Heikkinen kuvaa hyväksi. Vesiyhtiö on ollut vuosia täysin velaton. Lämpöyhtiöllä on lainaa uuden lämpölaitoksen rakentamisen vuoksi.

– Jos tulevaisuutta katsoo, näkymät ovat oikein hyvät.

Vedenottamot ja lämmöntuottolaitteet ovat teknisesti uusia ja hyvässä kunnossa. Putkia on uusittava ja korjattava aika ajoin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti