Lounais-Häme Somero

Someron liikuntastrategia otti askeleen eteenpäin – Kaupunginhallitukselta vain vähäisiä muutoksia

Somero pyrkii edistämään kaikkien kuntalaisten hyvinvointia.
Somero on saamassa ensimmäisen liikuntastrategian, joka on valtuuston hyväksyntää vaille valmis. Kuva: Petri Ojanen
Somero on saamassa ensimmäisen liikuntastrategian, joka on valtuuston hyväksyntää vaille valmis. Kuva: Petri Ojanen

Someron kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen kaupungin liikuntastrategiasta, joka etenee edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Liikuntastrategian perusajatuksena on, että Somero tunnetaan monipuolisista ja laadukkaista liikuntapalveluista ja -paikoista sekä aktiivisesta seuratoiminnasta. Somerolla lapset kasvavat pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntyyliin, ja vähän liikkuvat aikuiset ja seniorit tavoitetaan palveluiden piiriin poikkihallinnollisen yhteistyön kautta.

Pääpainona on kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Tavoitteena on muun muassa tukea somerolaisten liikunnallista elämäntyyliä, kohentaa lasten ja nuorten terveyttä sekä kehittää liikunnan palveluketjua.

Someron ensimmäistä liikuntastrategiaa on valmisteltu vuosina 2018–2019 työryhmässä, minkä jälkeen se on ollut lausuntokierroksella lautakunnissa ja seurakunnassa.

Ennen valtuustokäsittelyä kaupunginhallitus teki strategiaan vielä vähäisiä muutoksia.

Esimerkiksi maininta kaupungin tuesta Seiväskarnevaali-perinteen jatkumiseksi muutettiin koskemaan kaikkia Someron identiteetin ja kaupungin brändiin kuuluvia urheilutapahtumia, joiden järjestelyissä kaupunki on soveltuvin osin mukana.

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic