Lounais-Häme Somero

Someron monitoimihalli korjataan, mutta miten laajasti? – siihen ottaa ohjausryhmä pian kantaa

Ohjausryhmä päättää kolmen vaihtoehdon väliltä marraskuun puolivälissä. Suunnitelmissa on peruskorjaus, tai korjaus ja laajennus tai vielä isompi laajennus.
Someron monitoimihalli on rakennettu vuonna 1984. Hallin peruskorjaus on ollut suunnitelmissa pitkään, mutta pian on ryhdyttävä töihin, mikäli kaupunki haluaa hyödyntää valtionavustuksen.

Someron monitoimihalli on menossa ensi vuoden aikana isoon remonttiin. Kuinka isoon, sen määrittelee projektia varten koottu ohjausryhmä seuraavassa kokouksessaan marraskuun puolivälissä.

Ohjausryhmässä on tähän mennessä käsitelty kolmea vaihtoehtoa remontille. Ensimmäinen vaihtoehto on nykyisen hallin ja salin peruskorjaus.

Toisessa vaihtoehdossa nykyistä salia laajennettaisiin uimahallin suuntaan.

Kolmannessa vaihtoehdossa nykyisen salin peruskorjauksen lisäksi rakennettaisiin käytännössä uusi, erillinen liikuntasali Kiiruun koulun suuntaan, joka tukeutuisi nykyisen hallin infraan.

Uuden tai laajennettavan salin on tarkoitus täyttää mitoiltaan futsalin ja salibandyn hallikoon vaatimukset, jotka ovat kiristymässä.

 

Remontin hinnaksi on tähän saakka arvioitu noin 1,5 miljoonaa euroa. Hankkeeseen on korvamerkitty valtionavustusta, joka on myös ehtona hankkeen toteutumiselle.

Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen huomauttaa, että valtionavustus on haettu ja alustavasti myönnetty nimenomaan peruskorjaukselle. Jos päädytään vaihtoehtoon kolme, eli käytännössä uuden liikuntatilan rakentamiseen, on kyseessä toisenlainen hanke, johon valtionapu jouduttaneen hakemaan uudelleen.

Tekninen lautakunta esittää monitoimihallille rahaa tässä vaiheessa 830 000 euroa ensi vuodelle ja 700 000 euroa vuodelle 2020.

Teknisen lautakunnan ja monitoimihallin ohjausryhmän puheenjohtaja Juha Salo (kesk.) tosin uskoo, ettei raha riitä alkuunkaan, jos remontissa päädytään mittavimpaan versioon.

– Uskoisin, että silloin puhutaan vähintään neljän miljoonan euron kustannuksista.

Hankkeen vaatima summa tullee siis tarkentumaan ennen kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyä.

 

Ohjausryhmän marraskuun kokouksen jälkeen on vuorossa iltakoulu aiheesta sivistyslautakunnalle ja tekniselle lautakunnalle. Hankkeessa on päästävä eteenpäin L2-suunnitelmaluonnosten tekoon, koska niiden valmistuminen vuoden loppuun mennessä on valtionavustuksen edellytys. Edellytyksenä on niin ikään se, että hanke käynnistyy ensi vuonna.

– Tarjouspyynnöt suunnittelusta pitää saada liikkeelle mahdollisimman pian alkuvuodesta, Marko Mäkinen sanoo.

Urheilu- ja liikuntapaikkoihin panostaminen ei ole jäämässä Somerolla monitoimihallin korjaamiseen. Urheilukentän saneerauksen suunnittelu on tarkoitus käynnistää niin ikään ensi vuonna.

Rahaa on varattu teknisen lautakunnan esityksessä 80 000 euroa ja tuleville vuosille noin 1,5 miljoonaa euroa toteutukseen. Myös urheilukentän remontti edellyttää valtionavustuksen saamista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic