Lounais-Häme

Someron muikea viime vuosi

Someron kaupungin viime vuoden tilinpäätös on lähes 3,8 miljoonaa euroa plussan puolella.

-Tulos on hyvä. Erittäin hyvä, kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kehuu ja lisää, että kiitos hyvästä tuloksesta kuuluu niin luottamushenkilöille, johtoryhmälle kuin koko henkilöstöllekin.

Vuosikate oli lähes 3,1 miljoonaa euroa plussalla.

Ylijäämästä noin 3,4 miljoonaa euroa selittyy konsernin sisäisellä vuokra-asuntokaupalla ja korvauksetta kaupungin omistukseen siirtyneistä Someron Seudun Kuntokotiyhdistyksen aiemmin omistamista Lamminniemen palvelutuotanto- ja kiinteistöyhtiöistä.

Suikkasen mukaan kaupungin tilanne näyttää hyvältä niin kouluverkon, vanhuspalveluiden kuin kaavoituksenkin näkökulmasta.

Kaupungin kouluista opetus päättyi Ollilan ja Terttilän kouluissa. Keskusta-alueen koulujen lisäksi jäljellä ovat vain Pitkäjärven ja Oinasjärven koulut.

-Kiiruun koulun rakentaminen etenee suunnitelman mukaisesti.

Vanhuspalveluiden osalta rakennetta kevennettiin, kun terveyskeskuksen toinen vuodeosasto muutettiin tehostetun palveluasumisen yksiköksi ja osa toiminnoista siirrettiin Lamminnimeen.

Kaupungin elinvoimaisuutta kehitettiin muun muassa rakentamalla Jaatilan silta. Myös Ruunalan yritysalueen ja Valimotien asuntoaluetta laajentava kaavoitus tukevat kehitystä.

Suikkasen mukaan Somero houkuttelee runsaasti lapsiperheitä, koska kaupungin palvelut toimivat.

-Myös koulun tsemppari-toiminta ansaitsee maininnan. Se on ainutlaatuista Suomessa, Suikkanen kiittelee kaupungissa alkanutta kaveritoimintaa.

Tsempparissa ohjaajakoulutuksen saanut lukiolainen ja yläkoulun oppilas kokoontuvat pari kertaa viikossa tekemään läksyjä, juttelemaan ja syömään välipalaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic