Lounais-Häme

Someron Säästöpankissa vaihtuu vetovastuu – "35 vuoden jälkeen tullut aika antaa vastuu nuoremmille"

Juhani Huupponen keväällä eläkkeelle, uudeksi toimitusjohtajaksi Petri Siviranta.
Petri Siviranta (vas.) astuu Juhani Huupposen saappaisiin tulevana vappuna. Joni Rintamaasta tulee Sivirannan varamies.

Someron Säästöpankin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Petri Siviranta. Siviranta ottaa pestin vastaansa 1. toukokuuta ensi vuonna, kun nykyinen toimitusjohtaja Juhani Huupponen jää eläkkeelle.

37-vuotias Siviranta on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän työskentelee tällä hetkellä Someron Säästöpankin hallintojohtajana ja toimitusjohtajan varahenkilönä. Hän on ollut pankin palveluksessa vuodesta 2008 lähtien.

Sivirannan varahenkilönä toimii niin ikään vapusta alkaen Joni Rintamaa. Hän työskentelee tällä hetkellä Someron Säästöpankin Someron, Salon ja Perniön konttoreiden pankinjohtajana.

Säästöpankki kertoo tiedotteessaan Huupposen ilmoittaneen eläköitymissuunnitelmistaan hyvissä ajoin pankin hallitukselle.

– Päätin, että kun tulee 35 vuotta pankinjohtajana täyteen, on aika antaa vetovastuu nuoremmille, Huupponen sanoo.

Pankin hallitus on työstänyt uuden toimitusjohtajan valintaa viime keväästä alkaen.

– Pankissa on ollut käytössä pitkäaikainen seuraajasuunnittelu, joka on kantanut hedelmää. Hallitus päätyi laajan tarkastelun jälkeen siihen, että omasta talosta löytyy pätevä jatkaja sekä toimitusjohtajan varahenkilö, joten julkista hakua ei tarvita, toteaa hallituksen puheenjohtaja Arto Seppänen tiedotteessa.

Sekä Siviranta että Rintamaa ovat osallistuneet pankin johtoryhmän ja hallituksen työskentelyyn jo vuosia. Seppäsen mukaan molemmat ovat saavuttaneet erinomaisia tuloksia omilla vastuualueillaan.

– Heillä on hallituksen täysi luottamus ja tuki takanaan heidän aloittaessa uusissa toimissaan 1.5., Seppänen jatkaa.

Pankki perustelee aikaista päätöstä sillä, että toiminnan jatkuvuus ja häiriöttömyys saadaan taattua. Samalla on haluttu varmistaa oman organisaation työrauha.

Tuleva toimitusjohtaja kokee voivansa jatkaa työssään hyväksi koetuilla linjauksilla ja keskittyä tulevaisuuden suunnitteluun.

– Jussi on ohjannut Säästöpankkia erinomaisesti, joten suuria muutoksia lyhyellä aikavälillä ei ole tiedossa. Tietenkin jokaisella toimitusjohtajalla on omia ajatuksia ja näkemyksiä asioiden suhteen, Siviranta toteaa.

Uuden toimitusjohtajan tavoitteena on lähteä rakentamaan Säästöpankkiin Suomen parasta asiakaspalvelua ja henkilöstötyytyväisyyttä.

– Henkilökunta on meidän ehdoton voimavara, josta haluamme huolehtia. Uskon, että henkilökunnan hyvinvointi sekä osaaminen ja johdon luottamus henkilökunnan suuntaan näkyy myös asiakkaillemme. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.7.2020

Fingerpori

comic