Lounais-Häme

Someron Sp:n asiakkaiden varat yli 500 miljoonaa

Someron Säästöpankin asiakasvarallisuus kasvoi alkuvuonna noin kymmenen miljoonaa euroa.

-Alhaisesta korkotasosta huolimatta talletuksetkin kasvoivat hieman, mutta pääosin kasvu kohdistui rahastosijoituksiin ja vakuutussijoituksiin. Edellä mainittuja sijoitustuotteita on jo reilusti yli 40 prosentilla aktiivisista asiakkaistamme, kertoo toimitusjohtaja Juhani Huupponen.

Pankin asiakkaiden varallisuus on jo yli 500 miljoonaa euroa.

Lainan kysynnässä nähtiin keväällä nousupiikki, mutta kysyntä on edelleen maltillista koko Someron Säästöpankin toimialueella.

-Alueemme korkeahko työttömyys luo edelleen epävarmuutta investointeihin. Asuntojen hinnoittelussa on pohja nähty ja kauppa on hieman piristynyt. Ilahduttavaa on, että uudisrakentaminen on lähtenyt käyntiin.

-Olemme pienen tauon jälkeen rahoittaneet tai rahoittamassa useita kerrostalokohteita eri paikkakunnilla, joten kohti aurinkoisempia aikoja mennään, Huupponen toteaa.

Uutta lainaa Someron Säästöpankki on myöntänyt puolen vuoden aikana 62,5 miljoonan euron edestä, joista asuntolainoja on 26,8 euroa. Luotonannon nettolisäys oli kymmenen miljoonaa euroa.

Lainojen marginaalit ovat nousseet. Korot ovat kuitenkin edelleen ennätyksellisen alhaalla, joten korkotaso ei ole esteenä investoinneille.

-Talouden elvyttäminen nollakoroilla ei maalaispankinjohtajan silmiin näytä toimivan, Juhani Huupponen sanoo.

Talouden notkahduksen myötä luottoriskit ovat pysyneet korkeahkoina. Pankin luottotappiot ovat kuitenkin suhteellisen pienet.

-Asiakkaamme pyrkivät hoitamaan lainansa kaikin keinoin vaikeinakin aikoina. Maksuerien lykkäyksiä ja maksuaikojen pidentämisiä tehdään tasaiseen tahtiin

Someron Säästöpankki tekee vuodesta toiseen noin 2 -3 miljoonan euron puolivuotistuloksen riippumatta taloudellisista suhdanteista. Aikaisempien vuosien vastaavan ajankohdan tuloksista pankki jäi nyt selvästi.

-Pankkitoiminnan tulos parani, mutta pankin omien sijoitusten myyntivoitot jäivät ajan kuvan mukaisesti vaatimattomiksi. Tuloksemme on pankin kokoon nähden tyydyttävä ja riittävä, sillä säästöpankilla ei ole velvollisuutta kerätä eikä jakaa voittoa omistajille.

Osakkuusyritys Taustataiturit oy on kasvanut vuoden aikana voimakkaasti. Yritys on kaksinkertaistanut henkilömääränsä vuoden aikana.

Someron Säästöpankki työllistää yrityksineen tällä hetkellä yli 80 henkilöä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti