Lounais-Häme Somero

Someron valtuusto hyväksyi liikuntapalvelujen siirron kaupungille yksimielisesti

25 vuotta toiminut uniikki malli jää ensi vuoden alussa historiaan.
Someron Liikunta ry on huolehtinut Somerolla 25 vuoden ajan liikuntapaikkojen, kuten uimahallin hoidosta. Ensi vuonna asiaan tulee muutos. Kuva: Seppo Pessinen
Someron Liikunta ry on huolehtinut Somerolla 25 vuoden ajan liikuntapaikkojen, kuten uimahallin hoidosta. Ensi vuonna asiaan tulee muutos. Kuva: Seppo Pessinen

Someron kaupunginvaltuustossa ei soraääniä kuultu, kun valtuusto maanantai-iltana päätti liikuntapalvelujen siirtämisestä Someron kaupungin omaksi toiminnaksi. Siirto tapahtuu ensi vuoden alussa.

Someron Liikunta ry on vastannut liikuntapalvelujen tuottamisesta 25 vuoden ajan. Prosessi liikuntapalvelujen siirtämiseksi on ollut Somerolla jossain määrin käynnissä jo useamman vuoden.

Ensi vuoden alussa liikunnan suunnittelu ja ohjaus siirtyvät siis kaupungin sivistystoimen alaisuuteen ja liikuntapaikkojen kunnossapito tekniselle toimelle.

Tavoitteena, ettei muutos näy käyttäjille

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jani Kurvinen (kesk.) kertoo, että valtuuston kokouksessa otettiin kantaa sen puolesta, että muutosprosessi on vietävä yhteistyössä loppuun.

– Tavoitteena on, että urheiluseurat, liikkujat tai työntekijät eivät käytännön tasoilla huomaisi hallinnollista muutosta, joka astuu voimaan ensi vuoden alussa. Liikuntapalvelut on Somerolla hoidettu erinomaisen hienosti. Mainittava on erityisesti se, että Someron malli on tuonut kaikki seurat saman pöydän ääreen. Tätä yhteistyötä ei kukaan aio rikkoa, Kurvinen vakuuttaa.

Palvelujen siirto tehdään liikkeenluovutuksen periaatteella, eli Liikunta ry:n työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä kaupungin palvelukseen.

Aikataulu on tiukka

Someron Liikunta ry:n johto on aiemmin julkisuudessa kritisoinut aikataulun mahdottomuutta. Haasteellisuus tiedostettiin myös valtuustossa.

– Paljon valmista täytyy saada aikaiseksi jo ennen kesää. Aikataulu on sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholmin laatima, ja hänen mukaansa siihen on mahdollista päästä, Kurvinen kuvaa. FL

Aiheesta aiemmin: Someron liikuntapalvelut lipumassa kaupungille – Yhdistyspohjainen nykymalli on ainutlaatuinen pohjoismaissa (FL 29.1.2020)

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat