Lounais-Häme

Someron valtuusto päätti: Tervaskanto Mehiläiselle

Someron Kaupunginvaltuusto päätti, että Someron kaupunki myy Tervaskannon palvelutalon Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle 2 310 000 eurolla.

Hallituksen päätös oli yksimielinen, mutta ennen varsinaista asian käsittelyä äänestettiin, tarvitaanko myynnin suhteen vielä jatkokäsittelyä. Valtuusto päätti äänin 18–17 jatkaa asian käsittelyä. Tämän jälkeen alkuperäinen päätösesitys hyväksyttiin ilman äänestyksiä ja Tervaskannon myynti hyväksyttiin.

Mehiläinen Hoivapalvelut Oy sitoutuu kaupan myötä rakentamaan Somerolle uuden palvelutalon.

 

Kiivain keskustelu käytiin kaupungille aiheutuvista kuluista ja ulkoistamisesta valtakunnallisen sote-uudistuksen varjolla. Kaupunginjohtaja Sami Suikkasen mukaan ulkoistaminen ennen soten voimaantuloa on kannattavaa pidemmällä aikavälillä. Sopimuksen mukaan Mehiläinen olisi myös velvollinen löytämään uusia käyttötapoja nykyiselle Tervaskannon yksikölle.

-Neuvotteluissa eteenpäin siirtymistä edisti Mehiläisen intressi kehittää Tervaskantoa ja selvittää uusien työpaikkojen mahdollisuutta, Suikkanen totesi.

SDP:n Antti Kotti kannatti esityksen palauttamista uudelleenkäsittelyyn. Hänen mielestään ratkaisu perustui liiaksi oletusarvioon siitä, että sote tulee ennemmin tai myöhemmin.

-On lyhytnäköistä tehdä kallis ja huono sopimus vain kaiken varalta. Nämä ovat uskonasioita, Kontti totesi soten voimaantulosta.

Kontti oli huolissaan myös palveluasukkaiden omavastuuosuudesta. Esityksessä ei ollut mainittu, korvattaisiinko asukkaiden kasvavat menot esimerkiksi palveluseteleillä.

Keskustan Juha Salo nosti esille, että kaupungin oma hoivapalveluiden tuottaja Lamminniemen hyvinvointikeskus oy olisi ohitettu liian kevyesti. Syy oli Salon mukaan se, että Lamminniemi ei ollut halukas ostamaan myös Tervaskannon kiinteistöä. Lamminniemen palvelujen taso on hänen mukaansa ”hyvin kilpailukykyinen”.

-Jos sote-uudistusta ei tule, olemme selkeästi muita paremmassa tilanteessa, koska meillä on Lamminniemi, joka pystyy tuottamaan palveluja Mehiläistä halvemmalla. Mehiläisen kanssa tehty malli ei tule joustamaan, Salo totesi.

Suikkanen korosti, että jos Tervaskannon palvelut olisi siirretty Lamminniemeen, yritys joutuisi ottamaan huomattavan summan velkaa, jolla se rakennuttaisi kokonaan uuden palveluyksikön. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/52540-tervaskanto-maittaa-mehilaiselle-jos-valtuusto-siunaa-someron-kaupunginhallituksen

Uusimmat

Fingerpori

comic