Lounais-Häme

Someron vesivuoto paikallistettu

Someron Vesihuolto oy:n työntekijät paikallistivat noin kaksi kuukautta jatkuneen vesivuodon pian sen jälkeen, kun yhtiö oli lähettänyt tiedotteen vuodosta. Toimitusjohtaja Tapio Lankinen kertoo, että vuoto löytyi hankalasta paikasta sattumalta.

-Meidän työntekijät ovat haravoineet vuotopaikkaa kun ovat muilta kiireiltään ehtineet. Alue paikantui koko ajan pienemmäksi ja nyt se lopulta löytyi ojan pohjalta, Lankinen kertoo.

Päivittäistä vuotomäärää Lankinen vertaa normaalin omakotitalon vuosikulutukseen. Viime viikonlopun aikana vuotomäärä tuplaantui ja vaarana oli, että paineen laskun myötä vesihuolto vaarantuu.

Laskua vuodosta kertyy Lankisen laskelmien mukaan noin 6000 euroa. Vuoto tapahtui haja-asutusalueella Jakkulassa, joten laskuun ei tule viemärimaksua. Summa jaetaan Someron Vesihuollon noin 3400 asiakaskiinteistön kesken, eli asiakasta kohden vuodosta kertyy ylimääräistä laskua alle 2 euroa.

-Vaikka summa ei järin suuri olekaan, on kaikkien yhteinen etu ilmoittaa mahdollisesta vuodosta vesihuoltolaitokselle mahdollisimman nopeasti, Lankinen muistuttaa.

Pienemmästä vuodosta ei välttämättä näy jälkiä kovin helpolla, mutta isompi vuoto muodostaa yleensä normaalista poikkeavan vesilammikon vuotoalueelle.

Korjaustyöt käynnistyivät heti vuodon paikannuksen jälkeen. Keskiviikkona paikalle tulee kaivinkone ja jos mitään erikoista ei ilmene, vuodon korjaamisen pitäisi onnistua vuorokaudessa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti