Lounais-Häme

Someron visiossa tekemisen meininki

Someron kaupunkistrategia on tarkistettu ja päivitetty ajan tasalle. Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto hyväksyy strategiaehdotuksen ”Erinomane ja notkja Somero 2025”.

Uuteen versioon on lisätty mm. tavoitteellisuutta, ympäristönäkökulmaa ja paikallisväritteisyyttä.

Tiiviin strategian pääkohtia ovat palvelutuotannon kehittäminen, digitaalisuuden mukaan tuominen, kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveydenedistäminen sekä elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittäminen. Toimintaa on kaikkiaan tarkoitus tehostaa, tiivistää, parantaa ja yhteisöllistää.

 

Edunvalvonnassaan Somero painottaa Someron ja Helsingin välisen liikennöintiyhteyden kehittämistä, Palikkalan oikaisua eli kantatie 52:n yhteyden parantamista 10-tielle ja Forssan–Torron–Someron maantien parantamista.

Visiona on, että Somero on 2025 kasvava, asukas- ja ympäristöystävällinen hyvinvoivien ihmisten yhteisö, joka tunnetaan tekemisen meiningistä, kulttuuristaan sekä kuntakokoonsa nähden monipuolisista liikunta- ja vapaa-ajan palveluista.

Uutta strategiassa on konserniyhtiöihin liittyvä omistajapolitiikka.

Someron kaupunki on uudistanut myös konserniohjeensa Kuntaliiton uuden mallin mukaiseksi. Entistä kokonaisvaltaisempi määräyskokoelma on tarkoitus ottaa käyttöön kesäkuussa valtuuston hyväksynnän jälkeen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti