Lounais-Häme

SoPa-junnuille historiallinen kiekkomestaruus

 

Someron jäähallissa vietettiin eilen harvinaista kiekkojuhlaa, kun Someron Pallon D-juniorit isännöivät peräkkäin kahden eri sarjan aluemestaruusfinaalia.

Somerolta oli tällä kaudella vasta toista kertaa mukana joukkue D-juniori-ikäluokan korkeimmalla sarjatasolla, eli Länsirannikon alueen AAA-sarjassa.

Jo SoPan D1-joukkueen (pelaajien syntymävuosi pääosin 2003) selviytymistä kevätkaudeksi ylempään jatkosarjaan pidettiin pienenä yllätyksenä ja kun joukkue vielä voitti tuon sarjan Porin Ässien, Turun Palloseuran, Rauman Lukon ja Vaasan Sportin tämän ikäluokan parhaiden joukkueiden nenän edestä, oli aihetta puhua maalaiskaupungin jääkiekkoihmeestä.

Jatkosarjan voittajana SoPa sai ”kerrasta poikki” –pudotuspelit kotijäälleen. Viime torstain välierässä somerolaiset kukistivat TPS/Akit –joukkueen 5-2 ja etenivät loppuotteluun Ässät /Sharks –yhdistelmää vastaan.

SoPan D-ykkösten huikea kausitarina sai arvoisensa päätöksen sunnuntain finaalissa, jossa kotijoukkue vyöryi porilaisten ylitse 8-4 voittoon. Näin SoPa Juniorit oli saanut seurahistoriansa ensimmäisen AAA-sarjan mestarijoukkueen.

-Joukkue kehittyi kauden aikana pelillisesti valtavin harppauksin ja kasvoi joukkueena todella yhtenäiseksi. Tapahtunutta kehitystä kuvaa ehkä parhaiten se, että pari vuotta sitten hävisimme tälle finaalissa vastassa olleelle Ässien joukkueelle maalein 1-11, SoPan mestaritiimin valmennuksesta yhdessä Kalle Lindholmin kanssa päävastuun kantanut Jari-Matti Salo kertoi.

Valmentajat antoivat kiitoksen tärkeästä taustatuesta myös yhteistyötä joukkueen kanssa tehneelle jokioislaiselle ex-liigavalmentaja Timo Tuomelle.

-Hän oli vetämässä pojille treenileiriä jo loppukesällä ja pitkin kautta olemme saaneet Tuomelta hyviä vinkkejä niin valmennukseen kuin itse pelaamiseenkin, Salo kertoi.

Salo uskoo vakaasti, ettei tämän kauden menestys tule jäämään tähdenlennoksi somerolaisessa kiekkoilussa.-Nyt näyttää jo selvältä, että C2-sarjaan siirryttäessä saamme pidettyä tämän joukkueen rungon kasassa ja monien yhteydenottojen perusteella vaikuttaisi myös siltä, että ryhmään on kovasti imua seuran ulkopuoleltakin.

Vaikka SoPan D-ykkösten aluemestaruus oli ennen kaikkea saumattoman yhteispelin ja vahvan joukkuehengen tulosta, muutama yksilö erottui henkilökohtaisilla taidoillaan koko sarjan muista pelaajista.

Maalivahti Ville Heikkilä palkittiin jatkosarjan parhaana maalivahtina ja hän jatkoi varmoja otteitaan myös mitaliotteluissa.

SoPan ykkösketju Eetu Tervo–Sami Päivärinta–Olli-Oskari Virta nappasi pistepörssissä kolmoisvoiton sekä jatkosarjassa että sijoitusotteluissa. Jo syyskauden alkusarjassa pistepörssin voittanut Tervo nakutteli kauden aikana pelaamissaan 28 ottelussa huimat 94 (57+37) tehopistettä.

D-ykkösten finaalipeliä seurasi Someron jäähallin lehtereillä 330 katsojaa. Edeltäneessä, D2-ikäluokan AA-sarjan loppuottelussa SoPa taipui maalein 3-5 TPS/Juusot –joukkueelle noin kahden ja puolensadan silmäparin edessä.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic