Lounais-Häme

SoPa tavoittelee nousua Feeniksissä

Someron Pallon naisjoukkue pelaa sunnuntaina Kakkossarjan välieräpelinsä Oulun NMKY:tä vastaan Forssan Feeniksissä.

SoPa joutui siirtämään pelinsä Forssaan, kun koripalloturnaus on valloittanut Someron monitoimihallin, jossa pelataan illalla mahdollisesti myös Futsal-liigan ottelu, jos SoVo Futsal voittaa lauantaisen pelinsä.

SoPa joutui siirtämään kotipelinsä jo puolivälierävaiheessa Koskelle, kun kotihalli oli silloinkin varattuna.

SoPa on edennyt naisten Kakkossarjassa pitkälle. Sarjassa pelasi kahdeksassa lohkossa noin 80 joukkuetta, joista 16 parasta eli kaksi per lohko eteni pudotuspeleihin.

SoPa kohtasi ensimmäisissä pudotuspeleissä Naarasleijonat Helsingistä, jonka SoPa pudotti jatkosta kahdella voitolla.

Puolivälierissä vastaan tuli Vaasan Kiisto, jonka SoPa voitti Koskella 3-2, mutta hävisi Vaasassa 3-1. Joukkueet eivät pelanneet kolmatta peliä, vaan voittaja ratkaistiin Vaasassa jatkoerällä, jonka SoPa voitti täpärästi 27-25.

Forssassa alkavat välierät, joiden voittajat nousevat ensi kaudeksi Ykkössarjaan. SoPa ja ONMKY muodostavat toisen välieräparin ja Liedon Parma sekä Kouvolan Lentopallo toisen. Vaikka nousupaikat siis ratkeavat jo välierissä, pelaavat välierien voittajat myös Kakkossarjan finaalit keskenään.

Välierät ratkeavat kahdesta voitosta. Pelit jatkuvat pääsiäisenä Oulussa. ONMKY voitti kaikki pelinsä runkosarjassa ja on jatkanut tappioitta pudotuspeleissäkin.

SoPa luopui kahdeksan vuotta sitten naisten pääsarjapaikastaaan ja on sen jälkeen pelannut nuorella kokoonpanolla Kakkossarjaa. SoPan joukkue koostuu nytkin pitkälti B-juniori-ikäisistä pelaajista.

SoPalla on myös neljä Koijärven Kunnon kasvattia: Roosa Kivistö lukeutuu joukkueen runkopelaajiin ja myös Janina Moisanderin, Hanna Lukkalan sekä Seela Salorinnan panos on ollut merkittävä.

SoPalla on ollut jo aiempina vuosina nousumahdollisuus ykkössarjanousuun, mutta pelaajamateriaali ei ole riittänyt ylemmälle sarjatasolle.

– Nyt tavoittelemme nousua. Sen jälkeen katsotaan minkälaisen joukkueen saamme ensi kaudeksi kokoon, toteaa SoPan valmentaja Jouni Oksanen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic