Lounais-Häme Forssa

Soroptimistit tukevat tyttöjä ja naisia

Vuosi 1968 tuli tunnetuksi poliittisesta, kulttuurisesta ja moraalisesta kuohunnasta ja mullistuksista. Se on myös Forssan Soroptimisklubin perustamisvuosi.
Forssan Soroptimistiklubi juhlisti pyöreitä vuosiaan juhlaillallisella.

Forssan soroptimistit juhlivat 50-vuotistaivaltaan illallisella, jonka lomassa muisteltiin yleisesti vuotta 1968 historian valossa sekä klubin perustamisvaiheita ja tapahtumia kyseisestä vuodesta aina tähän päivään saakka.

Suomen 60 soroptimistiklubia kuuluvat maailmanlaajuiseen, 122 maassa toimivaan, eri ammatteja ja kulttuureja edustavaan naisten verkostoon, Soroptimistit International (SI). Sen tärkein tehtävä on naisten ja tyttöjen aseman ja elinolosuhteiden parantaminen kaikilla elämän alueilla, ja siihen paras keino on auttaa heitä pääsemään kouluun, ammattiin oppimiseen ja uralla etenemiseen.

Järjestö jakaa vuosittain noin 1 600 apurahaa tyttöjen koulutukseen. Klubien avustustyö ulottuu kotimaan paikallisesta maailmanlaajuiseen toimintaan. Kehitysmaissa on avustettu muun muassa vesi- ja kaivohankkeita, sairaaloiden ja koulujen rakennus- ja kunnostustöitä sekä kätilökoulutusta. Viime vuosina kestävä kehitys ja kiertotalous on tullut merkittävässä määrin mukaan klubien ohjelmaan.

Klubit keräävät varoja avustustoimintaan erilaisilla tempauksilla, kuten järjestämällä muotinäytöksiä, kirpputoripäiviä ja kulttuuritapahtumia.

Soroptimistiklubit ovat usein mukana myös eri tahojen järjestämissä lipaskeräyksissä. Suurimman lipaskeräystuoton Forssan klubi saavutti vuonna 2015, jolloin kerättiin rahaa Helsingin Lastensairaalan hyväksi.

Forssan soroptimisteja lämmittää se, että seutukunnan asukkaat ovat osallistuneet ainakin yleisönä järjestettyihin tapahtumiin, joiden tuotto on saatu toimitettua hyviin hankkeisiin. Klubi toivoo yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin.

Tarkemmin soroptimistien toimintaan voi tutustua osoitteessa www.soroptimistit.fi.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic