Lounais-Häme

Sortohakaan suunnitteilla lisää asuntoja

Forssan Sortohakaa ollaan muovaamassa tulevaisuudessa yhä enemmän asuntoaluemaisempaan suuntaan.

Tontin Nikkilänkatu 5:ssä omistava Kiinteistö oy Forssan Suunnittelukulma jätti kaupungille kaavamuutoshakemuksen, jossa halutaan muuttaa kiinteistö asumiskäyttöön. Tiloissa on tähän asti ollut yritysten ja yhdistysten toimistotiloja.

Tilat muovautuisivat muutoksen myötä rivitaloasunnoiksi.

Samalla kun kaupunki otti asian käsittelyyn, päätettiin muovata myös kadun toisella puolella S-marketin parkkipaikan vieressä sijaitsevan tyhjän tontin kaavaa. Kaupungin omistaman tontin kaava ollaan niin ikään muuttamassa asuinrakennuksille sopivaksi.

-Tontille voisi rakentaa rivitaloja, jotka olisivat samanlaisia kuin ympäristössä olevat talot, kaupunginarkkitehti Sirkka Köykkä sanoo.

Yhdyskuntalautakunta käsitteli Sortohaka II C -asemakaavamuutosluonnosta tällä viikolla kokouksessaan.

-Kuuntelemme tällä hetkellä luonnoksesta mielipiteitä ja ehdotuksia.

Virallinen nähtävänä olo on aikataulutettu syksylle 2018. Voimaan kaavamuutos tulisi aikataulujen mukaan ensi talvena.

Sortohaassa on liiketonteiksi kaavoitettuja alueita, jotka ovat kuitenkin jääneet rakentamattomiksi. Näitä tontteja kaavoitetaan mahdollisesti tulevaisuudessa myös uudestaan asumiskäyttöön.

-Alue on yleiskaavassa määritelty keskustatoimintojen alueeksi, jolloin on luontevaa, että alue koostuu asumis- ja liikekiinteistöistä, Köykkä kertoo.

Nyt kaava on antanut Sortohaassa mahdollisuuden myös pienteollisuudelle, mutta sitä alueelle ei ole rakennettu.

-Liikerakennuksille ja pienteollisuudelle ei ole ollut niin paljon kysyntää. Koska pienteollisuutta ei ole ollutkaan, olisi helppo tiputtaa se kaavastakin pois. On luontevaa, että kaavaa muutetaan, jotta alue saadaan täyteen, Köykkä sanoo.

Samaan aikaan kun alueen kaava-asia etenee, kaupungin viherpuolella pohditaan tällä hetkellä alueen ulkonäön kehittämistä.

-Nikkilänkadun vartta sekä Sortohaanraitin istutuksia mietitään nyt uudestaan, Köykkä sanoo.

Esimerkiksi Nikkilänkadun varrella on kyllä ollut puita, mutta puurivistöjä ei ole istutettu missään vaiheessa loppuun asti ja rivistöissä on ollut aukkoja.

Kaavoittajat tekevät alueen suhteen tiivistä yhteistyötä kaupungin puistopuolen kanssa.

-Muutosten myötä koko alueen luonne hiukan muuttuu. Istutusten ja asuntojen kautta alue muuttuu aiempaa keskustamaisemmaksi, Köykkä kuvailee. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti