Lounais-Häme Forssa

Sosialidemokraatit hajosivat Forssassa kahtia – uuteen yhdistykseen seitsemän demarivaltuutettua

Sosialidemokraatit eivät mahtuneet Forssassa enää samaan yhdistykseen.
Emmi Lintonen (vas.) ja Eino Järvinen jättivät Forssan Työväenyhdistyksen ja siirtyivät Forssan Sosialidemokraatit ry:n riveihin.

Forssaan perustettiin sunnuntai-iltana uusi sosialidemokraattinen yhdistys, Forssan Sosialidemokraatit ry. Yhdistykseen siirtyi perustamisiltana parikymmentä Forssan Työväenyhdistyksen jäsentä, mukana seitsemän kaupunginvaltuutettua.

Oman yhdistyksen perustamista oli mietitty pidempään.

– Forssan Työväenyhdistys on ollut johtokuntakeskeinen, eikä meille ole jäänyt tilaa toimia. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lähteä ja toimia oman yhdistyksen kautta, Forssan sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja Jouni Mäkelä perusteli.

Mäkelän ohella forssalaisvaltuutetuista uuteen yhdistykseen siirtyivät Ritva Aho, Emmi Lintonen, Kaija-Leena Niemi, Eino Järvinen, Vesa Niininen ja Tomi Karlsson.

Uudesta yhdistyksestä huolimatta sosialidemokraattien valtuustoryhmä ei hajoa.

– Meidän pitää sopia keskenämme, miten kunnallisissa asioissa järjestäydymme, Mäkelä totesi.

Forssan sosialidemokraatit ry kuvailee tiedotteessa olevansa avoin, demokratiaa ja yhteisöllisyyttä lisäävä yhdistys.

– Vaihtoehtomme perustuu järkeviin talousinvestointeihin, joita ovat taloudellinen kestävyys, parempi työllisyys ja lähipalveluiden säilyvyys. Järkevillä tulevaisuusinvestoinneilla huolehdimme siitä, että hyvinvoinnin edellytykset siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Yhdistys korostaa toiminnassaan lähidemokratiaa.

– Järjestämme säännöllisesti avoimia keskustelutilaisuuksia ja toimimme aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. On tärkeää miettiä yhdessä, miten parannamme elämänlaatuamme, tiedotteessa lausutaan. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

4.4.2020

Uusimmat