Lounais-Häme Tammela

Sota-ajan lauluja ja täytekakkua – Tammikartanon palvelukeskuksessa itsenäisyyttä juhlittiin presidenttiparin johdolla

Palvelukeskus Tammikartanossa juhlittiin keskiviikkona 101-vuotiasta Suomea presidenttiparin johdolla.
Tammikartanon presidenttipari Eira Sundqvistin ja Paavo Nissilän mielestä Suomen itsenäisyys on hieno asia. Kyllä jokainen nuori saa olla ylpeä Suomesta ja suomalaisuudesta. Niitä arvokkaampia asioita ei olekaan, he totesivat.

Tammelalaisen Tammikartanon palvelukeskuksen ruokasalista kuuluu iloista puheensorinaa ja astioiden kilinää. Palvelukeskuksen asukkaat valmistautuvat pian alkavaan Tammikartanon itsenäisyyspäiväjuhlaan. Jutustelu taukoaa ja seuraa keskiviikkoiltapäivän odotetuin hetki, joka vuosi valittavan presidenttiparin saapuminen saliin. Tänä vuonna kunniatehtävän ovat saaneet talon asukkaat Eira Sundqvist ja Paavo Nissilä.

 

Omasta itsenäisyyspäiväjuhlasta on tullut Tammikartanossa tärkeä perinne. Juhlaa on vietetty palvelukeskuksessa vuodesta 2003 lähtien Tammelan Vanhusten Tuki ry:n voimin. Edellisistä vuosista tuttuun tapaan sen ohjelmaan kuuluu lausuntaa, Tammelan veteraanikuoron ja Korsupoikien musiikkiesityksiä sekä täytekakkukahvit.

– Kyllä tätä juhlaa odotetaan aina valtavalla innolla. Se on yksi arkemme kohokohdista. Me kaikki olemme täällä tänään juhlatuulella, presidenttipari kuvaili juhlahumua.

Sundqvist ja Nissilä ovat asuneet Tammikartanossa pari vuotta. Heidän mielestään palvelukeskuksen parhaita puolia on turvallisuus ja se, että talossa asuu paljon tuttuja. Itsenäisyyspäivää he juhlistavat kotona Tammikartanossa.

– Katsomme itsenäisyyspäivän tv-ohjelmat, kuten Linnan juhlat ja Tuntemattoman sotilaan yhdessä Paavon kanssa. On mukavaa, juhlapäivän ohjelman voi jakaa yhdessä jonkun kanssa, Sundqvist naurahtaa.

 

Itsenäisyyspäiväjuhlan lisäksi Tammelan Vanhusten Tuki ry järjestää Tammikartanossa vanhusten hyvinvointia ja virkistymistä edistävää toimintaa. Yhdistyksen toiminta keskittyi palvelukeskuksen arjen pyörittämiseen vuoteen 2010 asti, jolloin keskus siirtyi Tammelan kunnalle.

50-vuotisen historiansa aikana yhdistys on rakennuttanut kaksi kerrostaloa käsittävän palvelukeskuskokonaisuuden, johon kuuluvat myös Tammelan keskustassa sijaitsevat Tammitorpat.

– Päätehtävämme on vanhusten hyvästä arjesta huolehtiminen. Järjestämme joka kuukausi Iloisen iltapäivän, jossa on monipuolista ohjelmaa jalkahoidoista musiikkiin, Tammelan Vanhusten Tuki ry:n puheenjohtaja Sirpa Romu kertoo.

Romu kannustaa kaikkia tammelalaisia ja lähiseudun vanhuksia osallistumaan yhdistyksen järjestämään toimintaan.

– Vaikka toimimme Tammikartanossa, jokainen on tervetullut nauttimaan tapahtumistamme, vaikka ei olisikaan palvelukeskuksen asukas. Meille jokaisen vanhuksen hyvinvointi ja virkeä arki ovat yhtä tärkeitä, Romu tiivistää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic