Lounais-Häme

Sote-hanketta pukkaa yhä: Kanta-Hämeessä hamutaan avustuksia ja laaditaan selvityksiä

Maakunta-soten kaaduttua Hämeen liitto valmistelee muun muassa sote-valtionavustusten hakemista.
Sote-valmistelu jatkuu Kanta-Hämeessä maakunta-soten kaaduttuakin.

Maakunta-soten kaaduttuakin Kanta-Häme valmistautuu hakemaan valtionavustuksia sote-rakenteiden ja -palvelujen uudistamiseen.

Hämeen liiton mukaan valtio tukee vuosina 2020–2023 pääasiassa maakunnan laajuisia hankkeita. Liitto on käynnistänyt Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen alustavan valmistelun ja pyytää, että maakunnan kunnat ja kuntayhtymät päättävät tammikuun loppuun mennessä, ovatko ne hankehakemuksen jättämisen kannalla.

Lisäksi valmisteilla on Kanta-Hämeen terveydenhuollon ja ilmeisesti koko soten lakisääteinen järjestämissuunnitelma, joka suuntaa kohti tulevaa valtakunnallista sote-uudistusta, sekä maakunnan strateginen taloustarkastelu, joka liittyy muun muassa Assi-sairaalaan ja on tarpeen tehdä sote-uudistuksesta riippumatta. Kummankin on tarkoitus valmistua kevään aikana.

Lausunnot viiveellä jo kaatuneesta hankkeesta

Riihimäen päätös irtautua vapaaehtoisen maakunnallisen sote-kuntayhtymän valmistelusta kaatoi koko hankkeen. Kuntayhtymäselvityksen raportti julkaistiin joulukuun alkupuolella ennen Riihimäen ratkaisua.

Kanta-Hämeen kunnat antavat raportista keväällä omat lausuntonsa siitä huolimatta, että valmistelu kariutui. Hämeen liitto toivoo, että kunnat nostavat raportista esiin ja myöhempään työstöön itselleen tärkeitä yksityiskohtia. Lisäksi liitto kysyy kunnilta vielä kertaalleen, sitoutuvatko ne jo kariutuneeseen kuntayhtymävalmisteluun vai eivät. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic