Lounais-Häme

Sote-palveluiden yhtiöittäminen etenee

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtiöittämishanke otti ison askeleen eteenpäin eilen, kun Ypäjän kaupunginhallitus päätti lähteä mukaan yhteisyrityksen suunnitteluun. Ypäjän päätös tarkoittaa, että kaikki alueen kunnat ovat nyt hyväksyneet yhteisyrityksen mahdollisuuksien selvittämisen, ja varsinainen työ voi alkaa.

Yhteisyritys tarkoittaa sitä, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ulkoistetaan yksityiselle toimijalle. Vain viranomaistehtävinä hoidettavat palvelut säilyvät kuntayhtymällä. Yksityinen toimija ei ole vielä tiedossa.

Yhteistyöyrityksen tarkoituksena on turvata päivystys ja leikkaukset Forssan sairaalassa. Päivystysasetus ja erikoissairaanhoidon keskittämisasetus saattavat aiheuttaa näiden palveluiden lakkauttamisen Forssasta, jos mitään ei tehdä.

Yhteisyrityksen perustamisen kannalla ovat tähän asti olleet Ypäjän hallituksen lisäksi Forssan, Tammelan ja Jokioisten kunnanhallitukset.

Humppila päätti aiemmin kilpailutuksen käynnistämisestä, mikäli kaikki seudun kunnat ovat mukana. Humppila toivoo myös lisää tietoa kilpailutuksesta ja lakipykälistä ennen projektiin ryhtymistä. Ypäjän kaupunginhallitus päätti eilen, että se edellyttää riskienkartoitusanalyysia ennen lopullisen päätöksen tekoa.

-Kaikki on vielä kovin epävarmaa. Tässä haetaan jotain, jonka olemassaolosta ei ole varmuutta. Yhteisyritykseen voi liittyä suuria riskejä vaikkapa henkilöstön osalta, kaupunginjohtaja Vesa Ketola sanoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic