Lounais-Häme

Sote-sopimuksista luvassa arvioita Forssassa

Oma Häme on pyytänyt Forssan seudun kunnilta mahdollisuutta tehdä riskiarvio ja antaa lausunto Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ja Pihlajalinnan palvelusopimuksesta. Asia on maanantaina esillä Forssan osalta kaupunginhallituksessa.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen esityksen mukaan Oma Hämeelle varataan tarvittava aika riskiarvion tekemiseen ja lausunnon antamiseen ennen kuin kaupunginvaltuusto lähtee ottamaan kantaa FSHKY:n ja Pihlajalinnan sopimusluonnokseen.

Kesäniemi pitää hyvänä, että Oma Hämeen riskiarvio ja lausunto saadaan päättäjien tietoon ennen kuin kaupunginvaltuustossa lähdetään tekemään kaupungin kannalta keskeistä päätöstä. Kesäniemi toivoo, että Oma Häme saisi työnsä valmiiksi nopealla aikataululla.

Forssan kaupunginvaltuusto kokoontuu tässä kuussa 20. päivä ja ensi kuussa kokouspäiväksi on kaavailtu 24. päivää.

Forssan seudun kuntien ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän lisäksi Oma Häme haluaa tehdä erillisen selvityksen myös Hattulan sote-palveluista.

Oma Häme haluaa varmistaa selvityksillä sen, ettei ulkoistuksiin liittyviin järjestelyihin liity riskejä, jotka realisoituisivat maakuntahallinnoille, sopimusten ja yhteisyritysten omistuksien siirtyessä valmisteilla olevan lainsäädännön mukaan maakunnille vuoden 2019 alusta.

Oma Häme on linjannut aikaisemmin, että uusien palvelukokonaisuuksien ulkoistuksista tulisi lähtökohtaisesti pidättäytyä.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä on tilannut oman elinvoimaselvityksen, jota esitellään kuntayhtymän hallitukselle maanantaina. Yhtymäjohtaja Juha Heinon tilaaman selvitys on laadittu Talent Vectia oy:ssä. Tilausvaltuutuksen Heino on saanut yhtymähallitukselta.

Talent Vectian edustajat tulevat esittelemään selvitystä yhtymähallitukselle ja sen tulokset tullaan esittelemään myös seutukunnan kuntien johdolle ja kunnanhallituksille.

Oma Hämeen muutosjohtaja Jukka Lindberg arvioi, että BDO:lla on valmius tehdä riskiarvio neljässä viikossa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic