Lounais-Häme

Sote-soppa hämmentää paikallisesti

Keskustan ja kokoomuksen välirikko sote-päätöksenteossa hämmentää mutta suurin huolenaihe Forssan seudun päättäjillä on Forssan seudun pärjääminen uudistuksen jälkeen.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) voimakkaasti ajama keskustan 18 sote-alueen maakuntamalli sisältää myös aluehallintouudistuksen. Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko arvioi, että maakuntamallin toteutuminen sote-uudistuksessa johtaisi tilanteeseen, jossa 10 vuotta sote-alueen perustamisen jälkeen todetaan, että kunnat voidaan lopettaa ja Kanta-Hämeen maakunta on sama kuin Hämeenlinnan kaupunki. Sulkon mielestä parempi marssijärjestys olisi ollut toteuttaa ensin kuntauudistus ja sulauttaa sairaanhoitopiirit erva-alueisiin.

Kaupunginvaltuuston jäsen Ilkka Joenpalo (sd.) arvostelee soten valmistelua. Hänen mukaansa sosiaalitoimen liittäminen kokonaisuuteen on ollut virhe. Hänen mukaansa köyhät, vammaiset ja orvot joutuvat tulevaisuudessa jälleen huutolaisen asemaan laajojen sote-alueiden pelinappuloina. Joenpalo suree myös Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän jauhautumisesta uusien sote-alueiden myötä.

Lue lisää lauantain Forssan Lehdestä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic