Lounais-Häme

Sote-valiokunnassa jälleen eripuraa - oppositio ihmettelee ministeriöstä tuotuja lisäselvityksiä

Helsinki
10.10.2018, 14:52

Kotimaa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat ihmettelevät, että valiokunnan käsittelyssä olevaan valinnanvapauslakiin on edelleen tuotu uusia lisäselvityksiä ministeriöstä.
Valiokunnan istunto keskeytyi tänään ennen aikojaan hallituksen ja opposition edustajien erimielisyyksiin.
Opposition edustajat olisivat halunneet lisää aikaa uuteen valinnanvapausmateriaaliin perehtymiseen ja ehdottivat siirtymistä maakuntia käsitteleviin pykäliin, mutta hallituspuolueet halusivat jatkaa valinnanvapauden käsittelyä.
Valiokunnassa istuva perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen kertoo, että valiokuntaan tuotiin uusia valinnanvapauspykäliä viimeksi eilen illalla ja pykälien perustelut tänään aamulla.
– Kuka pysyy enää kärryillä soten valmistelussa ja tässä sekamelskassa? Lakipykälät ovat sekaisin, ja mitä enemmän niitä viilaa, sitä hankalammaksi käy, Juvonen sanoo tiedotteessaan.
Rkp:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi pitää valiokunnan työskentelytapaa kestämättömänä.
− On täysin mahdotonta saada kokonaiskuvaa valinnanvapaudesta, joka koostuu kymmenistä ehdotuksista, lisäyksistä ja selvityksistä, Rehn-Kivi sanoo tiedotteessaan.

Heikkinen: Aivan normaali käytäntö

Valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) pitää valitettavana, että valiokunnan ja ministeriön virkamiesten välinen kanssakäyminen otetaan politikoinnin välineeksi.
– On aivan normaalia, että mietintöluonnosten tekstejä hiotaan aivan loppuun saakka – sehän itse asiassa on valiokunnan perustyötä, Heikkinen kommentoi STT:lle.
– Lisäksi ihmettelen sitä, miksi oppositio äänestyttää valiokunnan esityslistasta päivittäin haluten muuttaa käsittelyssä olevia asioita. Tämä vie valtavasti kokousaikaa hukkaan varsinaiselta lakitekstien käsittelyltä.
Sote-valiokunnassa on viime päivinä käsitelty lähinnä valinnanvapauslakia, eikä lakipaketin niin kutsutun emolain käsittely ole juuri edennyt.
Valiokunta pitää tänään ylimääräisen kokouksen illalla kello 19.

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic