Lounais-Häme

Sote-valiokunta jatkaa valinnanvapausesityksen parissa - ministeriöön lähettämisestä ei äänestetty

Helsinki
04.10.2018, 11:32

Kotimaa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa sote-paketin käsittelyä tällä erää valinnanvapauslain osalta.
– Muilta osin olemme nyt sellaisessa odottavassa vaiheessa, mitä seuraavaksi sitten työn alle otetaan, sanoi puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.).
Kiuru kertoi aamupäivällä, että kokouksessa ei ole aamulla äänestetty mistään asiasta. Hänen mukaansa valiokunta oli aamun keskustelussa yksimielinen siitä, että valiokunnan keskeneräistä valinnanvapausmietintöä ei lähetetä sosiaali- ja terveysministeriöön tarkistettavaksi.
– Toki on keskusteltu siitä, millä tavalla parhaiten saataisiin kaikki tieto käyttöön. Ja siltä osin valiokunta kuitenkin pitää tärkeänä, että eduskunnan ja hallituksen toimivaltasuhteet ovat selkeät, Kiuru sanoi.
Helsingin Sanomat kertoi eilen, että lähettämistä olisi esittänyt sinisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala.
– Ei ole tarvetta tällaiselle kierrokselle. Eduskunta antaa aikanaan hallituksen esitykseen vastauksensa, ja siltä osin olemme hyvin yksituumaisesti tätä keskustelleet, Kiuru sanoi.

”Odotan tietoa, milloin tulee valmiutta näiden pykälien käsittelyyn”

Viime viikolla niin sanotun sote-emolain eli järjestämislain käsittely valiokunnassa jumiutui, kun hallituspuolueiden kesken tuli eripuraa laajan päivystyksen sairaaloista ja Vaasan keskussairaalan asemasta.
Kokoomuksesta kerrottiin tuolloin, että kaksi hallituskumppani keskustan jäsentä on esittänyt omaa, hallituksen linjasta poikkeavaa näkemystä asiassa, eli että Vaasan keskussairaala voitaisiin sittenkin saada mukaan laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon.
Hämmennystä aiheutti myös se, että keskustan Pekka Puska kertoi julkisuudessa, ettei aio olla läsnä Vaasan sairaalaa koskevassa valiokuntaäänestyksessä.
Kiuru sanoi, ettei hän voi ottaa kantaa siihen, onko käsittelyn sujuvoittamiseksi tarvetta vaihtaa sote-valiokunnan jäseniä.
– Toivon, että keskitymme tämän koko sote-paketin eteenpäin viemiseen, ja siltä osin odotan sitten tietoa, milloin sitä valmiutta tulee jälleen jatkaa näiden pykälien käsittelyä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005850877.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti