Lounais-Häme

SoVo Futsal tylsytti Leijonan kynnet

Viime kauden tappiollisesta pronssipelistä ja harjoituskauden murskatappiosta Akaan Leijona Futsalille sisulatauksen ammentanut Someron Voima Futsal ryöpytti eilisessä liigakauden kotiavauksessaan akaalaisia maalein 6-2 (2-0).

Totuuden nimissä joukkueiden välinen ero kenttäpelissä ei ollut läheskään loppunumeroiden luokkaa. Päinvastoin; avausjaksolla vierasjoukkue hallitsi pelitapahtumia ja maalitilanteita jopa melko selvästi.

Maalit kuitenkin ratkaisevat ja niitä kotijoukkue iski kaksi: Ensin Gezim Vocan ja viisi minuuttia myöhemmin Mergim Bushin (3+0) toimesta.

Leijonalla oli niin sanottuja ”tuhannen taalan paikkoja” avauspuolikkaalla hirmuinen määrä, mutta suurin osa niistä pysähtyi SoVon maalia vartioineeseen ihmismuuriin nimeltään Marko Laaksonen. Lisäksi vieraat hukkasivat muutaman avopaikan tuhertamalla viimeistely-yrityksensä ohi tai yli maalin.

Alakynnessä ollut SoVo tuli toiselle jaksolle ärhäkkäämmin ja alkoi ratkoa peliä lopullisesti edukseen jo kolmannella minuutilla: Pekka Karjalainen laukoi isännät 3-0 johtoon ja vain 18 sekuntia myöhemmin Bushi venytti kotijohdon jo neljäksi maaliksi.

Vielä tuossa vaiheessa Leijona ei täysin lannistunut, vaan Jukka-Pekka Jyrämö onnistui puolittaisella onnenkantamoisella yllättämään Laaksosen.

Viisi minuuttia myöhemmin, jakson 14. minuutilla, pelikiellosta SoVon riveihin vapautunut Arber Istrefi (1+4) niittasi iltapäivän komeimmalla yksilösuorituksella viimeisetkin luulot vierailta pois ja isännät jälleen neljän maalin johtoon.

Kyseisen osuman pohjusti Xhevdet Gela, jonka omalta kenttäpuoliskolta lähettämän pitkän keskityksen Istrefi jatkoi tyylipuhtaalla saksipotkulla päänsä ylitse ohi hölmistyneen leijonavahti Tuomas Kallioisen.

Bushi sai vielä täydentää hattutemppunsa laukomalla pallon tyhjään vierasmaaliin, Leijonan hakiessa kavennusta ylimääräisen kenttäpelaajan turvin.

Kahdella edellisellä liigakaudella runkosarjan pistepörssin voittanut Istrefi palasi tositoimiin heti viiden tehopisteen pelipuhteella. Muiden mainittujen maalintekijöiden lisäksi tehotilastoon sai nimensä Istrefin maalin syöttänyt Gela.

Perjantaina SoVo Futsal haki vaivalloisen väännön jälkeen PP-70:n kotisalista Tampereelta jatkoaikavoiton.

– Nyt vastus oli aivan toista luokkaa, mutta niin oli myös meidän peli-ilmeemme. Olimme hävinneet kaksi edellistä kohtaamista leijonille aivan pystyyn, niin että motivaatiota tähän peliin ei tarvinnut sen kauempaa hakea, SoVon päävalmentaja Tomi Tuominen taustoitti.

– Alussa olimme aika lailla helisemässä, mutta kiitos ”Makken” (Laaksonen) torjuntojen ja onnistuneiden vastaiskujen pysyimme pelissä mukana ja pääsimme pikkuhiljaa kasvattamaan johtoamme, Tuominen jatkoi.

Kahden voitonkin jälkeen SoVon pelissä on valmentajan mukaan vielä paljon parantamisen varaa.

– Mutta onneksi kevääseen ja kauden tärkeimpiin peleihinkin on vielä paljon aikaa. Peli kerrallaan koetetaan kehittää eri osa-alueita ja kiinnittää huomiota muutamiin tässäkin ottelussa esiin tulleisiin ongelmakohtiin.

Ensi sunnuntaina SoVo lähtee jatkamaan kehitysprojektiaan vierasjoukkueille aina hankalaan FC Kemin kotiluolaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic