Lounais-Häme

SoVo jäi täpärästi neljänneksi

Vuoden takaista Final Four –turnauksen voittoaan puolustanut Someron Voima Futsal jäi tällä kertaa vastaavassa tapahtumassa mitalisijojen ulkopuolelle.

Ensimmäisen Final Fourin voittajana SoVo Futsal sai tämän vuoden tapahtuman järjestettäväkseen ja luonnollisesti samalla myös osanotto-oikeuden siihen.

Koska SoVon varsinainen kotikenttä, Someron Monitoimitalo, ei katsomokapasiteetiltaan ja televisiointimahdollisuuksiensa osalta täytä järjestävän tahon (Futsal-liigaseurat ry) vaatimuksia, somerolaisseura isännöi kaksipäiväisen tapahtuman Loimaan liikuntahallissa.

Lauantaina SoVo kärsi välierätappion jyväskyläläiselle Kampuksen Dynamolle, eikä voittoa lohjennut myöskään eilisestä pronssiottelusta Akaan Leijona Futsalia vastaan.

Tasainen ja loppuun asti jännittävä kamppailu ratkaistiin voittomaalikilpailussa, kun maalit varsinaisella peliajalla jakautuivat tasan 2-2 (2-0).

Leijonan kaikki kolme laukojaa onnistuivat voittomaalipotkuissa, kun taas somerolaisjoukkueelle tuli yksi turnauspronssin käsistä vienyt hutipotku.

Ottelu jäi hyvien maalitilanteiden lukumäärään nähden yllättävän niukkamaaliseksi. Osittain tähän oli ansionsa kummankin joukkueen maalivahdilla ja toisaalta perin huolimattomiin viimeistely-yrityksiin päätyneillä kenttäpelaajilla.

SoVo pääsi avausjaksolla kahden maalin karkumatkalle, kun ensin maalivahti Jukka Saari vapautti pitkällä avauksellaan Alysson Soaresin 1-0 johdon viimeistelyyn ja vain tuokiota myöhemmin Aapo Hakala tinttasi Mikko Matinaron vapauttavasta syötöstä turnausisännät kahden maalin johtoon.

Pitkästä aikaa täyden ottelun verran pelivastuuta SoVon maalin suulla saanut Saari oli lukusine huipputorjuntoineen eräs ottelun hahmoista. Hän antoi torjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuden avausjaksolla kahta maalia suuremmallekin etumatkalle.

Toisella puolikkaalla Leijona tiukensi otettaan pelistä ja väänsi lukemat ensimmäisen varttitunnin aikana tasoihin.

Loppuminuuteilla sovolaisilla oli vielä kolmekin ”tuhannen euron” paikkaa ratkaista ottelu edukseen, mutta pelissä muutenkin tuhlaajapoikana esiintynyt liigakenttien tehomies Arber Istrefi, sen paremmin kuin Kari-Pekka Koivunenkaan, eivät onnistuneet avopaikkojaan hyödyntämään.

Varsinaisen peliajan täytyttyä voittaja haettiin suoraan voittomaalikilpailussa. Kuuden metrin pisteeltä kolme leijonaa kävi pommittamassa pallon Saaren selän taakse ja sovolaisistakin onnistuivat kaksi ensimmäistä laukojaa, eli Gezim Voca ja Koivunen.

Ratkaisevaksi koitui, varsinaisen peliajan henkeä aika osuvasti kuvaten, Istrefin laukaus, jonka Leijona-vahti pystyi torjumaan ja sinetöimään joukkueelleen turnauksen kolmossijan.

Samalla akaalaiset saivat ainakin jonkinasteisen hyvityksen vuoden takaisessa loppuottelussa SoVolle kärsimälleen tappiolle.

– Saatiinpahan pelata kaksi kovaa ottelua liigan kärkipään joukkueita vastaan. Lopputulos ei ollut ihan se mitä lähdimme hakemaan, mutta ainakin näimme sen tason, jolle meidän pitää loppukauden aikana pelaamisemme pystyä nostamaan, jos – ja kun – haluamme menestyä liigan pudotuspeleissä, SoVon päävalmentaja Tomi Tuominen kommentoi Loimaan turnauksen jälkimainingeissa.

– Potentiaalia meillä joukkueessa riittää, mutta kovasti riittää loppukaudelle hommia, että saamme sen kaiken irti. Nöyrään puolustuspelaamiseen ja nyt nähtyä fiksumpaan pallolliseen pelaamiseen täytyy kiinnittää vielä lisää huomiota, vaikka siihen suuntaan olemmekin jo pitkään yrittäneet peliämme kehittää, Tuominen jatkoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti