Lounais-Häme

SoVo kellisti Leijonan kiihkeässä pelissä

Someron Voima ja akaalainen Leijona Futsal pitivät eilen somerolaisyleisöä jännityksessä täydet neljäkymmentä minuuttia Futsal-Liigan kärkipään kamppailussa. Kotijoukkueen neljäs peräkkäinen voitto varmistui lopulta 3-1 (1-0) lukemin.

Sekä SoVo että Leijona ovat tunnettuja hyökkäysvoittoisesta pelityylistä, mutta eiliseen pistejahtiin molemmat joukkueet lähtivät tavallista maltillisemmin. Puolustuspelaaminen oli molemmin puolin kunniassaan ja huippuvaaralliset maalipaikat jäivät melko vähiin.

Avausjakson ainoa osuma syntyi kuudennella peliminuutilla SoVon Gezim Vocan yllättävällä vippauksella suoraan oman maalivahdin Marko Laaksosen pitkän avauksen jatkoksi.

Toisen jakson viidennellä minuutilla Jovan Stankovic toi näyttävällä laukauksella vieraat tasoihin.

Neljä minuuttia myöhemmin Voca lähetti pallon Leijona-maalin edustalle, mistä Pekka Karjalainen siirsi sen näppärällä ohjauksella maaliin ja isännät uudelleen maalin johtoon.

Kun näennäinen pelinhallinta ei tuottanut akaalaisten toivomaa tulosta, Leijona lähti jo seitsemän minuuttia ennen loppua jahtaamaan tasoitusta ylimääräisen kenttäpelaajan turvin.

Leijonaryhmä pääsi ”ylivoimallaan” laukomaan monesti hyviltä sektoreilta, mutta vedot viuhuivat hieman yli tai ohi somerolaismaalin ja kohti osuneet laukaukset SoVo-vahti Laaksonen liimasi tiukasti hyppysiinsä.

Lopullinen ratkaisu alkoi kypsyä vajaat neljä minuuttia ennen loppua, kun SoVon Drilon Shala pääsi katkaisemaan akaalaisten puolustusalueen syötön ja tuikkaamaan 3-1 johtomaaliin tyhjään verkkoon.

Molemmilla joukkueilla oli vielä viimeiselläkin minuutilla erinomaiset paikat lisäosumiin, mutta tolppien väliin – ja ainakaan maaliviivan ylitse palloa kumpikaan joukkue ei enää saanut toimitettua.

Vähämaalisuudestaan huolimatta ottelu oli kohtalaisen tasokas sekä ennen kaikkea kiihkeätunnelmainen ja jännittävä.

– Tiesimme vastustajan vaarallisuuden hyökkäyspäässä ja lähdimme peliin tarkan puolustamisen taktiikalla. Ensimmäinen jakso olikin varmaan meidän osaltamme koko kauden tähän asti parasta puolustuspeliä.

– Jatkossa ote meinasi välillä vähän livetä, mutta toisen jakson aikalisällä saimme taas rauhoitettua peliämme, SoVon valmentajista eilen pelinjohtamisvuorossa ollut Tom Toivonen summasi tyytyväisin mielin.

Leijona Futsalin kollega Matti Anttonen oli kirvelevästä tappiosta huolimatta melko tyytyväinen suojattiensa esitykseen:

– Onnistuimme luomaan aivan riittävän määrän hyviä maalipaikkoja, jotta peli olisi kääntynyt voitoksemme. Mutta kun parhaistakin paikoista pallot lauotaan yli ja ohi maalin, ei tämän parempaa tulosta voida odottaa SoVon tasoista joukkuetta vastaan.

Liigataulukossa Leijona Futsal on edelleen kaksi pykälää somerolaisjoukkuetta ylempänä, toisena, mutta SoVoa vastaan akaalaiset ovat hävinneet kuluvan kauden kaikki neljä kohtaamista: Kahden liigapelin lisäksi Futsal Cupissa ja Final Four –turnauksen finaalissa.

– Kovia ja tasaisia vääntöjähän nämä meidän keskinäiset pelimme aina ovat. Ei meillä mitään SoVo-kammoa ole, vaan luotamme siihen, että jos pudotuspeleissä vielä joudumme vastakkain, niin kelkka voi aivan hyvin kääntyä toiseen suuntaan, Anttonen ennakoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti