Lounais-Häme

SoVo marssi mitalipeleihin

 

Futsal SoVo-Ilves 6–2

Somero

Someron Voima Futsal järjesti liigan puolivälierissä pienimuotoisen sensaation, kun se kampesi tieltään tamperelaisen Ilves FS:n ja eteni toisena peräkkäisenä keväänä sarjan mitalipeleihin.

Selkeänä ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähteneet tamperelaiset taipuivat SoVolle suoraan kolmessa ottelussa. Ratkaisevan niitin somerolaisjoukkue iski eilen runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä loppulukemin 6-2 (2-2/1-0).

Numerot kertovat kaikkea muuta kuin olennaisen jännitysnäytelmän todellisesta luonteesta. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 2-2 ja kaksi kertaa viiden minuutin mittainen jatko-ottelukin ratkesi kotivoitoksi vasta viimeisen kaksi ja puoliminuuttisen aikana.

SoVo sai jatkoeriin mainion lähdön, kun Mikko Halonen laukoi Xhevdet Gelan tarjoilusta isännät 3-2-johtoon heti toisella minuutilla.

Sen jälkeen elettiin minuutti toisensa perään jännittäviä hetkiä, kun Ilves lähti hakemaan tasoitusta ylimääräisen kenttäpelaajan turvin ja SoVo pyrki uhrautuvalla puolustuspelillään turvaamaan maalin johtoaan.

Lopullinen ratkaisu alkoi kypsyä toisen jatkoerän ajassa 2.40, jolloin Tuomas Hakala katkaisi tamperelaisten hyökkäysrakentelun ja pamautti 4-2 tyhjään vierasmaaliin.

Selkä seinää vasten ahdistettu petolauma jahtasi kavennusta ”kaikki tai mitään” -periaatteella, mikä avasi avopaikat lisämaaleihin Gelalle sekä Pekka Karjalaiselle.

Varsinaisella peliajalla SoVon maalintekijöinä kunnostautuivat Gezim Voca (1-0) ja toisen puoliajan alussa Valdrin Seferin hienosta esityöstä 2-0 osuman viimeistellyt Arber Istrefi.

– Ei meidän porukasta tänään löytynyt ainuttakaan heikkoa lenkkiä. Tämä oli upea taistelu koko joukkueelta, SoVo Futsalin päävalmentaja Tomi Tuominen suitsutti kiitosta suojateilleen.

Kahdeksankertainen Suomen mestari Ilves FS jäi ensimmäisen kerran yhdeksään vuoteen mitalipelien ulkopuolelle. Kolmannessa kohtaamisessa joukkue ei myynyt nahkaansa halvalla ja kun tuloksena silti oli kauden päättyminen, pettymys huokui koko tamperelaisryhmän olemuksesta.

– Sen teimme minkä pystyimme, mutta vastustaja oli tänään terävämpi ja ansaitsi voittonsa, Ilveksen 2-2 tasoituksesta vastannut pelaajavalmentaja Antti Teittinen myönsi rehdisti.

SoVo-luotsi Tuominen näki kotivoiton avaintekijäksi nöyrän puolustuskurin pitämisen alusta loppuun:

– Ihan pelin alussa kova latauksemme meni ehkä vähän ylitsekin, mutta vähitellen kun saimme pelimme rauhoitettua, tuloksena oli ehkä koko kauden parasta pelaamista puolustussuuntaan.

SoVon ohella vain runkosarjan voittanut Sievi FS onnistui raivaamaan tiensä välieriin suoraan kolmella otteluvoitolla. Kesken olevissa sarjoissa jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo johtaa Espoon GFT:tä 2-1 ja akaalainen Leijona Futsal on 2-1 johdossa jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan.

– Sievihän sieltä on seuraavaksi tulossa vastaamme, jos voimasuhteet säilyvät tällaisina. Jos ihan vapaasti saisin valita, niin Leijona olisi meille mieluisin vastustaja, mutta ei sillä loppujen lopuksi niin suurta merkitystä ole, missä järjestyksessä loput vastustajat kohdataan.

– Kaikki joukkueet on voitettava ja uskon myös että kaikki ovat voitettavissamme, ennen kuin olemme tämän kauden tavoitteessamme, Tuominen viittasi.

Puolivälierien jälkeen Futsal-Liigan pudotuspelit vetäytyvät parin viikon maaottelutauolle. SoVo saa keskittyä huhtikuun puolivälin välieräavaukseensa peräti kolme viikkoa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic