Lounais-Häme

SoVo nousee Kolmoseen

Someron Voima varmisti eilen käytännössä nousunsa jalkapallon Kolmoseen, kun se voitti lohkon kärkiottelussa Somerolla Turun Interin 2-0 (0-0).

Inter hallitsi vetisen liukkaalla nurmella ensimmäistä jaksoa, mutta ei saanut osumia aikaan.

SoVo otti ohjat toisella jaksolla ja aloitti myös maalinteon, kun somerolaisten nigerialaiskärki John Digha liukui pallon maaliin jo jakson neljännellä minuutilla. Sama mies tuikkasi myös 2-0 maalin kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Digha on tykittänyt SoVolle tällä kaudella jo 25 maalia, mutta osa maaleista mitätöityi, kun lohkon jumbojoukkue FC Bosna suljettiin sarjasta otteluluovutuksen vuoksi. Tilaston rukkauksen jälkeen SoVon maalikärkeen noussee loimaalainen Tuomas Hakala.

Voitolla SoVo kasvatti lohkojohtonsa kuuteen pisteeseen. Inter II voi teoriassa nousta tasapisteisiin, jos se voittaa kaksi jäljellä olevaa peliään ja SoVo häviää viimeiset kolme otteluaan. Näin ei varmasti käy, sillä vain kaksi peliä tällä kaudella hävinnyt SoVo kohtaa viimeisissä peleissään lohkon peräpään joukkueita.

Lohkon voittaja nousee ensi kaudeksi Kolmoseen ja paikka on siis petattu SoVolle.

SoVo pelasi vielä kolme vuotta sitten Kakkosta kaudella 2014, mutta putosi seuraavaksi kaudeksi Kolmoseen. Syöksykierre jatkui samantien Neloseen, jossa siinäkin SoVo joutui viime kaudella putoamisvaaraan, kunnes piristyi loppukaudesta.

Tällä kaudella tahti on ollut toinen, kun SoVo on hallinnut lohkoa. Se otti suurimmat voittonsa turkulais-bosnialaisesta FC Bosnasta 8-1,11-0 ja 17-1 lukemin, mutta nuo voitot siis mitätöityivät FC Bosnan sulkemisen myötä.

Uusimmat

Fingerpori

comic