Lounais-Häme

SoVo nousi selkeällä voitollaan neljänneksi

Someron Voima Futsal murskasi eilen kotikentällään tamperelaisen Peli-Pojat -70:n maalein 7-1 (3-0) ja nousi Futsal-Liigan sarjataulukossa pykälän ylöspäin, neljänneksi.

Sovolaisten mieliä epäilemättä kaihersi edelleen viime kauden vastaavan ottelun hämmästyttävä lopputulos: Silloin SoVo kärsi todella yllättävän 0-2 kotitappion PP-70:lle.

Saman ei somerolaisjoukkue halunnut enää toistuvan ja teki sen heti pelin alussa selväksi: Ottelu ehti vanheta vain yhdeksän sekuntia, kun Gezim Voca tykitti kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Aivan noin helppoa jatko ei SoVolle ollut, vaikka se taukoon mennessä ehtikin karkaamaan kolmen maalin johtoon. Suuri kiitos tästä lankeaa isäntien maalin suulla lukuisiin loistopelastuksiin venyneelle Marko Laaksoselle.

Toisen jakson ensimmäisessä vaihdossa SoVo noudatti hyväksi havaitsemaansa reseptiä, eli iltapäivän tehomies Voca (3+1) pamautti lukemat 4-0:ään vain 20 sekuntia jakson alusta.

Putoamiskarsintojen välttämistä vastaan kamppaileva tamperelaisryhmä ei lyönyt neljän maalin tappioasemassakaan läskiksi, vaan piti erittäin aktiivisella hyökkäyspelillään Laaksosen hiessä loppuun asti.

SoVo nakutteli lisäosumia tasaiseen tahtiin, eikä sen voitto ollut missään vaiheessa uhattuna.

– Tämä nyt oli sellainen rutiinivoitto, ei meidän mitään ihmeitä tarvinnut kolmen sarjapisteen eteen esittää, varamaalivahdin tamineisiin eilen sonnustautunut SoVo-manageri Jarkko Ihalainen kuittasi pelillisesti melko tasaisen, mutta maalinlukemien valossa täysin kotijoukkueen tahdissa sujuneen ottelun.

Sairastuvalta palannut Valrin Seferi saalisti maalin ja syöttöpisteen tehot, kuten myös liigan maali- ja pistepörssejä johtava Arber Istrefi. Mikko Matinaro ja Tuomas Hakala venyttivät vastustajan maaliverkkoa kertaalleen.

Miinuspuolelle kirjattiin Istrefille tuomittu varoitus, jonka myötä tehomiehen varoitustili täyttyi jo toisen kerran tällä kaudella. ”Arbe” olikin silminnähden pettynyt, ettei hän pääse runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella varmistelemaan kolmatta peräkkäistä liigan pörssikuninkuuttaan.

Pinnatilastossa kakkosena kärkkyvä Leijona Futsalin Petri Grönholm on Istrefistä (30+16=46) kuuden pisteen iskuetäisyydellä tehoillaan 20+20=40.

Muuten SoVon pelaajapula näyttäisi olevan hellittämässä, sillä eilisessä pelissäkin joukkue pyöritti täyttä kahdentoista kenttäpelaajan rosteria.

– Sekin ehkä osaltaan vähän sekoitti pelaamistamme, kun normaalisti pelaamme vain kahdella kentällisellä. Nyt oli kuitenkin hyvä tilaisuus päästää pitkään sivussa olleita pelaajia totuttelemaan taas liigavauhtiin, Ihalainen sanoi.

SoVon eilisen voiton Tampereen Ilves FS:n tappion myötä runkosarjan nelossija ja sen suoma kotietu pudotuspelien avauskierrokselle jäi somerolaisjoukkueen omiin käsiin. Mikäli SoVo kukistaa tänään kotikentällään FC Kemin ja viikon kuluttua Espoossa GFT:n, se pääsee aloittamaan puolivälierät kotisalissaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic