Lounais-Häme

SoVo pelaa liigamitaleista

 

Someron Voima Futsal pelaa tänä keväänä Futsal-Liigan mitalisijoista. Asia varmistui eilen Somerolla, kun kotijoukkue otti toisen puolivälierävoittonsa Oulun Tervareista.

SoVon hulppeat voittonumerot kirjattiin maalein 9-3 (3-1). Käytännössä ottelu ratkesi kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun isännät karkasivat kolmessatoista sekunnissa niukasta 4-2 johdosta 6-2 lukemiin.

SoVolla oli mahdollisuus ottelusarjan katkaisemiseen jo sunnuntaina Oulussa, mutta silloin Tervarit kyykytti vieraitaan selvin 8-2 numeroin ja ratkaisu siirtyi eilisillaksi Somerolle.

– Kotikentällä olemme olleet voittamattomia koko kauden, emmekä nytkään epäilleet hetkeäkään, ettemmekö hoitelisi tätä peliä voitoksemme, SoVon valmennustiimin Tomi Tuominen sanoi somerolaisittain historiallisen puolivälierävoiton jälkeen.

– Tiistain harjoituksissa keskityimme erityisesti puolustuspelimme tarkentamiseen. Sen täydellinen onnistuminen oli voiton perusta. Tukimme puolustusalueemme keskustan, niin ettei vastustajalle jäänyt juurikaan tilaa maalipaikkojen rakenteluun. Alkupelin muutamat tukalat paikat maalivahtimme Marko Laaksonen selvitti todella komeasti, Tuominen kehui.

Kahdessa edellisessä Tervarit –pelissä SoVon maalintekovoima oli jäänyt yksinomaan ykköskentällisen varaan. Tiukan puolustuspelin ohella eräs voiton kulmakivistä oli kakkoskentällisen roihahtaminen eilen ilmiliekkeihin.

Nelikko, jossa aloittaneen Aapo Hakalan loukkaantumisen jälkeen pelasivat Pekka Karjalainen, Mikko Matinaro, Tuomas Hakala ja vaihdosta mukaan tullut Juuso Yli-Mikola vastasi kotijoukkueen neljästä ensimmäisestä osumasta ja piti samaan aikaan vastustajan nollilla.

Juniori-ikäinen Yli-Mikola iski runkosarjan lopussa uransa ensimmäiset liigamaalit ja eilen 19-vuotias huippulupaus teki saman tempun pudotuspeleissä. Yli-Mikolan lapikkaasta lähtivät tärkeät 1-0 ja 3-1 johtomaalit.

– Oikeaan paikkaan tulivat nämä onnistumiset. Omasta mielestäni pelasin ihan normaalin ottelun, mutta hyvien vieruskavereiden tuella tuli nyt pari maaliakin, molempiin pelisuuntiin huolellista ja tarkkaa peliä esittänyt Yli-Mikola totesi vaatimattomasti.

Kakkoskentällisen tekemän alustuksen jälkeen myös SoVon ykkösnyrkki pääsi ratkaisuhetkillä vauhtiin. Pudotuspepelien pistepörssin kärkimies Arber Istrefi ja ensimmäisen playoff-vaiheen hattutemppunsa taiteillut tehnyt SoVo-kapteeni Juho Pettersson pudottivat oululaiset lopullisesti kyydistä toisen jakson puolivälissä iskemillään pikaosumilla.

Valmentaja Tuominen piti jatkoa ajatellen ilahduttavana, että tehoja löytyi nyt tasaisesti laajalta rintamalta: Petterssonin (3+0), Yli-Mikolan (2+0) ja Istrefin ohella viimeistelyssä onnistuivat Tuomas Hakala (1+2) sekä Pekka Karjalainen. Hakalan laukauksesta seurannut 2-0 osuma vietiin tilastoihin vastustajan ”omana maalina”.

Syöttöpisteitä saalistivat lisäksi ikitaistelija Mikko Halonen (0+2), avausmaalin upeasti pohjustanut Mikko Matinaro ja lopussa kentälle päässyt vaihtomies Niko Mäkinen.

 

SoVo on nyt ottanut historiansa ensimmäiset pudotuspelivoitot ja selvittänyt tiensä ensimmäistä kertaa Futsal-Liigan välieriin. Lauantaina käynnistyvissä ottelusarjoissa somerolaisjoukkue saa vastaansa tamperelaisen Ilves FS:n ja runkosarjan voittanut Sievi Futsal kohtaa Espoon GFT:n.

– Kolmesta meidän lisäksemme mukana olevasta joukkueesta pidän Ilvestä meille kaikkein sopivimpana vastustajana. Hyvä joukkuehan se on, mutta ei missään nimessä mahdoton voitettavaksi.

– Meillä riittää menestyksen nälkää edelleen kovasti ja lauantaina aloitamme taistelun pääsystä loppuotteluun, pelillisesti uutta kevättä futsalkentillä elävä SoVo-kippari Pettersson vakuutti.

Ilveksen ja SoVon välinen välieräsarja potkaistaan käyntiin lauantaina Tampereella ja toinen ottelu on ohjelmassa heti seuraavana päivänä Somerolla. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti