Lounais-Häme Somero

SoVo Peli-Poikia ahnaampi maalikarkeloissa

SoVon Joonas Manzo rynnii ohi puolustajastaan. Kuva: Tapio Tuomela

Someron Voima Futsal ja eilinen vieraansa, tamperelainen Peli-Pojat -70, tarjoilivat somerolaisyleisölle maaliherkkua kukkuramitoin. Futsal-Liigan sarjapisteet jäivät viidentoista maalin karkeloinnin jälkeen Somerolle lukemin 9-6 (5-4).

SoVon pelivalmentajana kentän laidalla toiminut Janne Laine arveli että pelin alku oli hänen joukkueelleen liiankin vaivaton:

– Kaksi maalia minuutissa ja sen jälkeen takki vähän auki. Se on aika tavallista, Laine hymähti.

Liigan maali- ja pistepörsseissä jo ennestään ylivoimaista johtoaan kasvattanut SoVon Gezim Voca pamautti pallon tamperelaismaaliin kahdesti peliaikaan 1.08 mennessä.

Kotijoukkue nosti saman tien jalkaa kaasulta ja päästi sisukkaasti loppuun asti taistelleen PP:n mukaan peliin.

Toisen jakson alkupuolella vierasjoukkue nousi 6–6-tasatilanteeseen. Todennäköisesti kauden viimeistä viikonvaihdettaan somerolaisjoukkueen vahvistuksena pelaavan Moshtagh Yaghoubin (2+1) kaksi minuuttia myöhemmin viimeistelemään 7–6-johto-osumaan tamperelaisista ei kuitenkaan enää ollut vastaamaan.

Edellisellä kierroksella Pirkkalassa SoVon verkko heilui seitsemän kertaa ja eilen kuudesti. Kun vastassa on ollut sarjan tyvipään joukkueita, pitääkö puolustuspelaamisen onnahteluista olla kovastikin huolissaan?

– Ei ehkä niinkään puolustuspelaamisesta kokonaisuudessaan, mutta yksittäisiä puolustuspään virheitä sattuu meidän kokeneimmillekin pelaajillemme aivan liikaa. Niistä on puhuttu joukkueen kanssa paljon ja pakkohan ne on saada kevään edetessä huomattavasti vähenemään, valmentaja Laine sanoi.

Hyökkäyspäässä SoVo sen sijaan takoo kovaa tulosta kierroksesta toiseen. Joukkue on mättänyt maaleja yli kuuden osuman tahdilla ottelua kohden ja sen kokonaismaalimäärä on yli tuplaten suurempi kuin puolella liigajoukkueista.

Tulitusta johtaa Voca, joka eilisten viiden (4+1) tehopisteensä myötä kasvatti kauden kokonaissaldonsa lukemiin 26+17=43.

Liigan runkosarjan voimassa olevat maali- ja piste-ennätykset (36+24=60) latoi Arber Istrefi muutama kausi sitten SoVon riveissä. Nykytahdillaan Voca on muotoilemassa entisen seurakaverinsa ennätykset uuteen uskoon.

Eilen sovolaisista onnistuivat maalinteossa myös kuumeinen Mergim Bushi (1+1), Mohammad Ahmadi sekä Tuomas Hakala. Pelaajavalmentaja Valdrin Seferi saalisti kolme syöttöpistettä.

SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen kertoi pelin jälkeen, että Yaghoubi saattaa jo tänään olla päätyönsä jalkapallon vuoksi matkalla Belgiaan.

Bushi puolestaan jää sivuun tämän päivän kotiottelusta valkeakoskelaista Mad Maxia vastaan varoitustilin täyttymisen vuoksi.

– Iloistakin kerrottavaa pelaajarintamalta on, sillä alkukauden pelaamatta ollut Pekka Karjalainen on tekemässä Mad Maxia vastaan paluun meidän kokoonpanoomme. Valdrin Rashicaa puolestaan odotellaan palaavaksi kotimaastaan Kosovosta ensi viikonloppuun mennessä, Ihalainen selvitti. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic