Lounais-Häme

SoVo puolusti PJK:n nurin

Someron Voima Futsal palasi kahden tappiollisen kierroksen jälkeen Futsal-Liigassa voittojen tielle, kun se kukisti eilen kotikentällään Pirkkalan Jalkapalloklubin 3-1 (1-0).

Viikkoa aiemmin SoVo oli hävinnyt maalintekokilpailun Valkeakoskella 7-8 lukemin. Seuranneen viikon harjoituksissa somerolaisjoukkueen uusiutunut valmennusryhmä opetti suojattinsa aivan uusille puolustuspelin tavoille.

– Vaikeaahan pelejä on voittaa, jos vastustaja päästetään tekemään kahdeksan maalia. Kuluneen viikon harjoituksissa opeteltiin aivan uudenlaista pelitapaa ja tänään se tuotti jo ainakin sen verran tulosta, että saimme jätettyä vastustajan yhteen maaliin, päävalmentaja Tomi Tuomisen aisapariksi SoVon valmennukseen liittynyt Ville Sihvonen totesi eilisen koitoksen jälkeen.

– Joukkue pelasi nyt puolustussuuntaan nöyrästi ja töitä tehtiin riittävästi myös alaspäin. Sen verran kova hyökkäysmateriaali meillä on, että väkisin saimme voittoon tarvitut maalitkin tehtyä, espoolaiseen Golden Futsal Teamin ja viime vuodet ennen kaikkea Suomen maajoukkueen valmennustiimissä kannuksiaan luonut 43-vuotias Sihvonen jatkoi.

 

SoVo tosiaankin keskittyi korostetun tarkkaan oman alueen varjeluun perinteisen hyökkäysintoilun kustannuksella. Niinpä ensimmäistä maalionnistumista piti odotella avausjakson loppuminuuteille asti.

Aapo Hakala teki oikea-aikaisen nousun PJK:n maalille, jonne hän sai nappisyötön 30-vuotisjuhlaotteluaan pelanneelta Mikko Matinarolta ja tinttasi kotijoukkueen näyttävästi 1-0 taukojohtoon.

Sarjataulukossa yhdeksäntenä, neljä pykälää somerolaisia alempana, majaileva PJK oli kuitenkin sinnikäs vastustaja ja toisen jakson yhdeksännellä minuutilla Kalle Strömberg nosti vieraat ansaitusti tasoihin.

Runsaan kahden minuutin kuluttua hiljattain juuri PJK:sta SoVon riveihin siirtynyt Timur Inapshba antoi tarkan syötön Arber Istrefille, jonka hallitulla ohjauksella isännät siirtyivät uudelleen kuskin paikalle.

Jännitystä riitti melkein loppuhetkille asti, sillä vain minuutti ja yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria Mergim Bushi iski Matinaron esityöstä SoVolle ratkaisevan 3-1 –osuman.

– Voitto ei tullut tänään helpolla, mistä kunnian ansaitsee hyvin taistellut vastustaja ja erityisesti heidän nuori maalivahtinsa Kasper Kangas.

– Tärkeintä kuitenkin oli, että voitto otettiin, niin tästä on hyvä lähteä kehittämään joukkueen peliä edelleen, puolentoista vuoden tauon jälkeen seuravalmennuksen pariin palannut Sihvonen mainitsi.

 

Täyden kolmen pisteen voittonsa myötä SoVo säilytti mahdollisuutensa runkosarjan neljän parhaan joukkoon, eli pudotuspelien avauskierroksen kotietuun.

Seuraava tiukka koitos somerolaisjoukkueella on edessään ensi lauantaina, kun vieraskentällä niin sanotussa ”kuuden pisteen ottelussa” asettuu vastaan taulukossa yhden pykälän SoVoa ylempänä majaileva tamperelainen Ilves FS. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic